Mučne scene u Humskoj: Partizan sve lošiji, ne grize, ne igra, ne stvara šanse, opet pogodio sa penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.03.20. | 21:59

Antipropaganda fudbala na stadionu crno-belih

Mučenje se nastavlja. Derbi je bio, prošao, ali se u Partizanu ama baš ništa nije promenilo kad je igra u pitanju. Nije ni pozicija na tabeli, iako je ekipi iz Humske usled još jedne razočaravajuće partije pretio pad na treće mesto. Pet minuta pre kraja meča sa Radničkim vratila se na drugo mesto i sprečila Vojvodinu da preotme status prvog pratioca Crvene zvezde. Teško da taj podatak može da raduje bilo koga u taboru osvajača Kupa Srbije, ali je makar sprečeno još jedno rezultatsko posrnuće. Ako je to bilo kome od crno-belih uteha - 1:0.

Kakav je ambijent na crno-beloj strani Topčiderskog brda, koliko navijači veruju u ovaj tim, svedoči procena da se na stadionu okupilo tek malo više od 1.500 gledalaca i da maltene ništa vredno pažnje nisu mogli da vide sve dok posle centaršuta Lazara Markovića u finišu lopta - koja umalo nije pukla od muke - nije pala u kazneni prostor, Aleksandar Todorovski zgazio Slobodana Uroševića na stopalo, Novak Simović pokazao na belu tačku, a rezervista Đorđe Ivanović prekratio muke domaćina i sigurnom realizacijom jedanaesterca doneo uzdah olakšanja na tribinama.

Izabrane vesti

Ne, i zadovoljstva, jer je Partizan izgledao kao da je izgubio apetit. U doba kad mora da bude gladan pobeda, da grize, počeo je da mrljavi i podseća na dete kad odbija hranu. Iako još nema ni godinu dana kako je Savo Milošević preuzeo brigu u odrastanju tima, pa se očekuje da mu svakom utakmicom rastu mišići. Da bi ojačao potrebna mu je energija, ali je nema ni u tragovima. Bezlična izdanja iz Sente, protiv Proletera i u 162. večitom derbiju nastavila su se tokom većeg dela duela sa Nišlijama, pošto domaćin krštenu šansu nije napravio čak 66 minuta.

Pokušao je u uvodnih pet minuta da iskoristi brzinske sposobnosti Takume Asana, zatim da se osloni na talenat i tehnički doterane poteze Filipa Stevanovića, držao loptu i nije znao šta će s njom. Umesto da je gura napred, ka Umaru Sadiku, najčešće ju je vraćao na svoju polovinu, zbog čega je nekoliko puta Strahinja Pavlović širio ruke, iznerviran što mu se niko od kolega ne otvara. Kao da se domaćinu ne igraju utakmice Superlige...

Možda je na nedostatak boljih rešenja uticao nedavni odlazak Zorana Tošića u Kinu, suspenzija Sejdube Sume, a da nevolja nikad ne dolazi sama potvrdilo se posle frtalj sata, pošto je zbog povrede zadnje lože teren napustio Bibars Natho. I odjednom je domaćin, tamo gde je jesenas bio najjači, u manevru, ostao bez odgovarajućih rešenja, bez čoveka sposobnog da vodi igru, namesti šansu Sadiku ili Asanu...

Ako Partizan nije igrao ništa, onda je Radnički igrao manje od ništa. Apsolutna nula, oličena u veštom pozicioniranju ispred Borivoja Ristića, kočenju napada rivala, bez grama ambicije da se napadne Vladimir Stojković. Kao da gosti nisu hteli. Ili mogli, jer su u Beograd došli lišeni pomoći Nemanje Kojića, Stefana Milosavljevića i Marija Maslaća, ali da ama baš ništa ne pokažu teško da su i sami planirali.

Tek kad je shvatio da bezličnim izdanjem ništa konkretno neće napraviti, Parni valjak je ubacio u brzinu više. Što i nije bilo teško, jer je dugo vozio u leru, pa je samo trebalo da podesi komande na spretniju vožnju. Malo odgovorniji pristup obavezama u nastavku imao je za posledicu utakmicu nešto jačeg ritma, pritisak na poslednju liniju Nišlija i akciju ove subote najzapaženijeg pojedinca, Filipa Stevanovića, čije proigravanje je rezultiralo prvom prilikom, u režiji Takume Asana. Tek u 66. minutu. Drugu, iz penala koji će opet izazvati polemike, nije propustio. Đorđe Ivanović je poentirao i sprečio dalje brukanje Partizana. Opet iz penala, kao pre dve sedmice u Senti.

Ni Radnički nije bio uočljivo bolji. Uspeo je da izdrži ono malo napada domaćina, još da preko odvažnog Filipa Kneževića namuči Stojkovića. Ne i da ga savlada. Jer, kakva je utakmica bila, kakva antipropaganda fudbala, ovaj jedan gol je premija. Umalo lopta nije pocrvenela od sramote...


PARTIZAN - RADNIČKI 1:0 (0:0)
/Ivanović 85p/

Stadion: Partizana
Sudija: Novak Simović

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, S.Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Stevanović (od 70. Marković), Natho (od 17. Ivanović), Asano – Sadik (od 52. Matić).

RADNIČKI (4-3-3): Ristić – Todorovski, Đorđević, Stevanović, Letić – Subotić (od 81. Bjeličić), Pejović, Pantelić - Čumić (od 93. Meleg), Knežević (od 88. Mitrović), Mihajlović.


Foto: Starsport

SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak
Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)
/Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37pen, Šapić 71 - Denković 66/

Subota
Radnik – Javor  2:0 (1:0)
/Pavlov 27, Mitošević 80/

Rad – TSC  3:4 (1:3)
/Kaluđerović 4p, 89, Busnić 70 – Zec 25, Lukić 26, Silađi 45+4, Tumbasević 69/

Napredak – Proleter NS  0:0

Mačva – Crvena zvezda  0:3 (0:3)
/Ben 19, 32, Babić 37/

Vojvodina – Mladost Lučani  2:1 (0:0)
/Čović 66, Zečević ag 76 – Šatara 82/

Partizan - Radnički Niš  1:0 (0:0)
/Ivanović 85p/

Nedelja
14.00: (2,50) Inđija (3,30) Voždovac (2,85)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara