Rikardo Gomeš (©partizan.rs)
Rikardo Gomeš (©partizan.rs)

Partizan pregrmeo Kruševac: Rikardo iz popravnog pogodio penal, Valjak u miru čeka pauzu

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.10.21. | 17:49

Napadač crno-belih iznudio jedanaesterac, pa ga iz drugog pokušaja pretvorio u gol – 1:0

Završio je Partizan još jednu etapu u sezoni bez kiksa, na dvonedeljni odmor ide sa odličnim učinkom.

Istina, meč u Kruševcu, kao što se i najavljivalo prethodnih dana, bio je najveće iskušenje za crno-bele do sada (pored večitog derbija), najteže izvojevana pobeda u Superligi. Parni valjak je do trijumfa došao iz penala u 8. minutu, koji je morao da se izvede reprizno. Rikardo Gomeš je iznudio prekršaj, pa mu je golman Vasiljević iz prvog pokušaja odbranio udarac sa “kreča”, ali je iz popravnog najbolji strelac lige bio uspešniji.

Izabrane vesti

Bio je to jedini pogodak na meču, kojim je Partizan uzeo tri boda na gostovanju sa kojeg je retko kada poslednjih sezona uspevao da osvoji - i pogotovo ne lako - ceo plen – 1:0 (1:0).

Utisak je, isto tako, da prvenstvena pauza dobro dolazi crno-belima, da su u padu forme, pogotovo energetski da posustaju i da će im dve nedelje bez utakmica dobro doći da obnove snage za novi ciklus na domaćoj i međunarodnoj sceni. Čak ni sa igračem više nisu uspevali Stanojevićevi puleni da prave napade u serijama, da stvaraju velike šanse u talasima, da prelome meč kada su imali skoro celo poluvreme fudbalera više na terenu.

Ključni trenuci utakmice dogodili su se u 8. minute. Jović je odigrao majstorsku loptu Rikardu, našao ga samog pred praznim golom. Iz nekog razloga golgeter Partizana je oklevao umesto da samo ćušne fudbal u mrežu, mada se ispostavilo da je to bila dobra odluka po crno-bele, jer ga je Ćuković gurnuo s leđa, skrivio penal i dobio direktan crveni karton.

Rikardo je bio i izvođač jedanaesterca, ali mu je Vasiljević, uz pomoć prečke zaustavio udarac. Umesto nastavka igre, arbitar Minaković se konsultovao sa VAR sobom i rešio da ponovi penal, jer je golman Napretka sa obe noge bio van linije. Šansu iz popravnog Rikardo je iskoristio i doneo prednost Partizanu.

Ako su dosuđeni penal i crveni karton relativno mirno prihvaćeni u taboru Napretka, jer je prekršaj bio očigledan, odluka da se ponovi jedanaesterac je uzburkala duhove i dodala na tenziji i na terenu. Bilo je posle toga oštrijih startova, ekscesa, Urošević je imao sreću da je opasnim startom promašio nogu igraču Napretka, ali ga je u padu pogodio u lice, pa je dobio samo žuti karton...

Napredak sa igračem manje nije mogao mnogo, mada je iz dve-tri kontre uspevao da zapreti, nije se Stevanović baš dosađivao pred svojim golom. S druge strane, imao je Partizan solidnih šansi da poveća vođstvo, imao ih je i Jović i Rikardo, pa Vujačić iz prekida, dok je najveću propustio Urošević, koji je s peterca posle centaršuta Markovića pogodio golmana Vasiljevića u nogu.

Urošević, ipak, nije do kraja ostao na terenu. Drugi žuti karton dobio je posle desetak minuta igre, kada je faulom morao da seče opasnu kontru domaćina u kojoj je Vujačić ispao iz igre daleko od svog gola i ostavio veliki prazan prostor iza svojih leđa. Napredak je dobio time šansu da u igri devet na devet u polju proba da dođe do izjednačenja.

Bio je Partizan bolji tim i kada su se snage izjednačile, ali i dalje su crno-beli preterano mrsili, petljali, komplikovali, naročito Rikardo je prečesto pokušavao sam da igra protiv cele odbrane Napretka. Na koncu je, 15 minuta pre kraja ipak stvorio veliku šansu Terziću, koju mladi napadač nije iskoristio.

Sve je to moglo skupo da košta goste, pošto se Bačaninu ukazala stoodstotna šansa u 66. minutu, ali se nije snašao, kao da ga je lopta iznenadila, dok je umirio i namestio se, Vujačić se našao ispred njega i odneo fudbal.

Pritiskao je Partizan do kraja, time držao Napredak daleko od svog gola. U borbi sa mnogo nervoze, oštrijih startova, čarki na terenu, iscurelo je vreme utakmice.

Kruševljanima treći uzastopni poraz, Partizanu i dalje vrh, bez poraza, sa desetom pobedom u 11 kola. Odavno početak oktobra nije dočekao u boljoj situaciji.

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO

NAPREDAK – PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Rikardo 12p/

Kruševac

Stadion Mladosti

Sudija: Nenad Minaković

Crveni kartoni: Ćuković (Napredak) u 8, Urošević (Partizan) u 54. minutu.

Napredak (4-2-3-1): Vasiljević – Jovanović, Marinković, Mršić, Ćuković – Tomić, Rašković – Đ. Jovanović, Marjanović, Spremo – Bačanin (od 70uričković). Trener: Milan Đuričić.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković (od 57. Obradović), Pantić (od 46. Natho), Jović (od 57. Terzić) – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE – 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Kolubara 0:2 (0:0)

/Đuranović 49, Mladenović 90+1/

Subota

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

/Ratkov 47 – Čolović 37, Kajević 66p/

Radnik – Proleter 0:1 (0:0)

/Tomović 78/

Spartak – Voždovac 0:4 (0:2)

/A. Stanisavljević 31, Vujnović 36, 72, F. Stanisavljević 78/

Nedelja

Napredak – Partizan 0:1 (0:1)

/Rikardo 8p/

18.00: (2,10) Mladost (3,35) Novi Pazar (3,60)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Metalac (19,0)

20.00: (2,00) Vojvodina (3,45) Radnički Niš (3,80)

***Kvote su podložne promenama

 



tagovi

FK PartizanNapredak KruševacSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara