Partizan promovisao novu „devetku“: Preživeo sam fudbalski mrak za četiri godine, sada hoću duplu krunu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.05.18. | 11:52

Nemanja Nikolić promovisan kao prvo pojačanje crno-belih za narednu sezonu

Nova sezona za Partizan je počela. Sezona letnjih potpisa. A prvi „gol“ crno-belih je Nemanja Nikolić. Doskorašnji napadač subotičkog Spartaka je danas i zvanično predstavljen kao prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Potpisao je ugovor na tri godine i zadužio dres sa brojem devet.  

Nemanja Nikolić (25) Kraljevčanin je koji je u minuloj sezoni eksplodirao u dresu Spartaka. Bila mu je to druga sezona u Subotici posle ne četiri neuspešne godine u Rusiji i Kazahstanu. Na istok je otišao kao mlad igrač iz crnogorskog Grblja, tri sezone proveo u Rostovu, jednu u Aktobeu, nije se naigrao, nije dao nijedan gol u takmičarskim mečevima za četiri godine. Fudbalsku sreću je pronašao u Subotici gde se afirmisao kao jedan od najboljih igračća Superlige i zaslužio transfer u Partizan.

Izabrane vesti

S obzirom na sve češći trend povratnika koji su u Srbiji, a pre svega u dresovima večitih rivala, oživljavali karijere (Katai, Đurđević, Pešić...) Nikolić se nada da će i nastaviti niz.
„Doživeo sam fudbalski mrak od 20. do 24. godine za koji sam mislio da će mi se obiti o glavu. Ali značilo mi je to iskustvo. Više kao iživotno nego kao igračko. Igrao sam sa raznim igračima. Ustvari, više sam trenirao. Kada vidim koliko povratnika je uspelo u Srbiji, to mi daje motiv i nadu da ću podići karijeru na još viši nivo“, objasnio je Nikolić na promociji.

Uz zahvanost porodici, Spartaku i Partizanu što ga je doveo, opisao je prve impresije dolaskom u crno-beli tabor.
„Napravio sam veliki korak u karijeri i presrećan sam što sam došao u veliki klub kao što je Partizan. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi koji su još pre šest meseci insistirali da dođem u Partizan. Želim da se što pre adaptiram na rad i saigrače jer će mi to pomoći da se osećam što bolje i da pružam bolje partije“.  

Zadužio je „devetku“, ali to ne mora da znači da je Partizan u njemu dobio klasičnog centrafora koji će igrati kao najistureniji.  Jedan od Nikolićevih kvaliteta je i da može da igra kao drugi napadač .
„Najviše mi odgovara da igram u napadu, ali ujedno mogu i da porkivam poziciju iza napadača kao što je bio slučaj kada sam igrao sa Đoletom Ivanovićem igrao u Spartaku“.

Upravo će mu Ivanović biti najveća promoć u adaptaciji na klub.
„Veliki klub donosi određeni pritisak s kojim ću uspeti da se izborim pre svega uz Ivanovićevu pomoć, a onda i ostalih saigrača koji su njemu pomogli da prebrodi psihološku barijeru dolaska iz manjeg u veliki klub. Nadam se da će moj period adaptacije kraće da traje nego kod njega. Prednost mi je što Đole već tu i biće mi lakše da uz njega prebrodim pritisak“.

Koje ciljeve je postavio Nikolić sebi?
„Nisam od nekih koji postavljaju neke ogromne ciljeve. Volim da sve ide prirodnim tokom. Ako dam maksimum, doći će rezultati i moći ću da razmišljam o daljim ciljevima. Pre svega, voleo bih da osvojim duplu krunu“.

Nije izostalo ni pitanje kojem rivalu bi najradije voleo da zatrese mrežu. Odgovor je bio očekivan...
„Pa, naravno, Crvenoj zvezdi“.

Ime Nemanja i prezime Nikolić su postali česta pojava u svetu fudbala. Najpoznatiji je bivši mađarski reprezentativac koji sada igra u Čikagu.
„Ima nas trojica ili četvorica. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja i da nadamšim Nemanju Nikolića iz Mađarske“.

A nada se i da će preko Partizana doči do dresa reprezentacije Srbije-
„Iskreno se nadam i nema potrebe da trošim koliko je to velika želja svakog igrača“.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Nemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara