Filipović (Star sport)
Filipović (Star sport)

Partizan prvi put aktivira oružje iz Belorusije

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 09:47

Aleksandar Filipović prvi put od dolaska u Humsku projektovan da počne utakmicu na njemu omiljenoj poziciji

Prvi korak beše uspešan, vreme je za drugi. A kako Partizan igra na domaćem terenu, protiv ekipe koja je premijerno deo elitnog ranga, deluje da je veliki favorit protiv IMT-a. Takav je bio i letos, pa se umalo spotakao na krovu Tržnog centra „Stadion“ sve dok nije izvukao džokera s klupe u vidu Nemanje Nikolića, a ovaj se postarao za veleobrt.

Sad se u Humskoj nadaju manje stresnoj utakmici sa Traktoristima, ali daleko od toga da je u njenoj pripremi sve idealno, iako je lider Mozzart Bet Superlige pobedom u Ivanjici (1:0) otvorio prolećni deo takmičenja. Baš na susretu sa Javorom ostao je bez dvojice fudbalera koji bi u redovnim okolnostima bili starteri i zato trener Igor Duljaj danima vaga ko će da odmeni Nikolu Antića i Bibarsa Natha. Prvog, zato što je 15 minuta pre kraja isključen; drugog usled četvrtog žutog kartona u sezoni.

Izabrane vesti

Dodatni razlog za mozganje stručnom štabu dao je Zlatan Šehović, tako što se otisnuo u Ordabasi, pa crno-beli u ovom trenutku nemaju klasičnog levog beka. Antić je suspendovan, Šehović pozajmljen Kazahstancima i to znači da će neka od alternativnih opcija morati na teren. Kako sad stvari stoje, biće to – Aleksandar Filipović.

U Humsku je doveden kao desni bek, leta 2022. da odmeni Aleksandra Miljkovića. Potom je i njemu dovedena zamena u liku Aranđela Stojkovića, ali Filipović je uvek nalazio način da se pozicionira na mapi i nađe mesto u ekipi. Konkretno, iako je desni bek, u Ivanjici je igrao štopera, jer nije imao ko (De Medinu ujeo pas, Nikola Miličić povređen), a u subotu od 16.15 (TV Arena Premium 1) će levog beka. Tako će se ispostaviti da će rođeni Leskovčanin u tri poslednje utakmice u ulozi starteta prošetati poslednjom linijom na tri pozicije, prethodno je bio desni bek na meču Kupa Srbije protiv Grafičara.

Filipovićevo pojavljivanje uz levu aut liniju bi moglo da se ispostavti kao dobro rešenje, ako se ima u vidu istorija u pređašnjim klubovima. Pre svega, BATE Borisovu. U njegovom dresu je odigrao 171 utakmicu, najviše kao levi beki. Na beloruskim terenima je bio uverljiv, pomogao BATE-u da osvoji četiri torfeja, pa bi to iskustvo moglo da mu bude dragoceno u pohodu na još jedan. Sa Partizanom. Tim pre što je tokom prvog boravka u Superligi, kao član Jagodine i Voždovca, ostavio dobar utisak baš na mestu levog beka. Otkako se vratio u naš fudbal samo jednom je Aleksandar Filipović bio bek, ali kratko, tek tri minuta u Sremskoj Mitrovici, kad je septembra 2022. odmenio Zlatana Šehovića protiv Radničkog, u meču posle kog je Parni valjak lošijim izvođenjem penala ispao iz Kupa Srbije.

BAŽDAR NA MESTU NATHA

Druga pozicija koja zahteva promenu u odnosu na prolećnu premijeru jeste u manevru. Tiče se izostanka Bibarsa Natha. Deluje da bi od kazne Izraelca mogao da profitira najpre Samed Baždar. Prethodnih dana je uigravan na mestu koje pokriva iskusni vezista, na kome je znao i da se pojavi na takmičarskim utakimicama. A kako je Baždara trener Duljaj hvalio zbog zalaganja, promene temperamenta i učinka tokom priprema na Kipru, logično je da mu pruži šansu od prvog minuta i tako reši pitanje bonusa. U tom slučaju bi se Gajas Zahid vratio na mesto krila, a iz tima ispao Nemanja Trifunović, koji je prošle nedelje bio obavezni mladi igrač u prvih 11.

Postoji mogućnost da stručni štab ekspresno promoviše Bojana Kovačevića u ekipu, tako reši pitanje i štopera i bonusa, ali posle samo dva treninga sa crno-belima pitanje je koliko je ta opcija realna, iako bi igranje novajlije iz Čukaričkog donelo benefit Duljaju da lakše može da kombinuje u veznom redu i napadu.



tagovi

FK PartizanAleksandar Filipović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara