Aleksandar Lutovac (© Star sport)
Aleksandar Lutovac (© Star sport)

Partizan rešio pitanje desnog beka za početak sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 08:10

Lutovac stater u Kruševcu, Miletić se seli u srce odbrane sa Ostojićem

Pretumbala se odbrana Partizana u razmaku od samo mesec i po dana. U odnosu na poslednju zvaničnu utakmicu minule sezone Savo Milošević više ne može da računa na Strahinju Pavlovića (Monako), pravilo „bonusa“ uslovilo je rokadu među stativama, Aleksandar Popović će braniti umesto Vladimira Stojkovića, a došlo je i do pomeranja na desnom boku poslednje linije. Nemanja Miletić će se definitivno preseliti u srce odbrane, dok će pozicija beka biti poverena Aleksandru Lutovcu.

Ovakva promena mogla je da se nasluti tokom boravka ekipe na Zlatiboru. Javno izrečena želja Miletića da se vrati na omiljenu poziciju i procena da uz aut-liniju može da ga odmeni bivši kapiten Rada promovisali su nekadašnjeg mladog reprezentativca u ozbiljnog kandidata za desnog beka. Struka je dobila pozitivne signale tokom prijateljskih mečeva sa Trepčom, Mladosti iz Lučana i Zlatiborom, da bi se po povratku u Beograd (iako je Miletić igrao na tom mestu protiv Proletera) u završnoj sedmici treninga iskristalisao stav da Lutovcu valja pružiti šansu na premijeri nove sezone u Kruševcu (subota, 17.30, TV Arenasport 1).

Izabrane vesti

Eksperiment sa Aleksandrom Lutovcem uspeo je na nekim mečevima prvog dela prethodne sezone. Kad se Miletić povredio protiv Napretka upravo ga je momak iz „klase 1997“ menjao (protiv Rada, Radnika i Astane) i već tad se rodila ideja da ga vredi koristiti u drugačijoj ulozi od one koju je imao na Banjici (krilo ili napadač). Na zimskim pripremama se povredio, do kraja nije uspeo da se oporavi u potpunosti, međutim, lako bi moglo da se desi da Lutovac bude najveći dobitnik pripremnog perioda.

Opcija da Lutovac bude desni bek, a Nemanja Miletić desni štoper, znači da će se Bojan Ostojić pomeriti kojio korak u levo i pokriti poziciju na kojoj je godinu i po bio „zakucan“ Strahinja Pavlović. Iskusnom defanzivcu to ne bi trebalo da bude problem, levi štoper je bio i u sezoni 2016/17, komandovao u pohodu ka duploj kruni i spremio Nikolu Milenkovića za transfer u Seriju A.

Ovakva postavka Partizana izvesno će biti korišćena na gostovanju Napretku, verovatno i naredne srede u Novom Pazaru i tako sve dok se Maki Banjak ne uigra, što će verovatno usloviti nova pomeranja. Moguće je da u međuvremenu crno-beli kupe „prirodnog“ desnog beka (pik je Nikola Boranijašević iz Lozane), ali zasad je jasno da će ispred golmana Popovića sezonu početi kvartet Lutovac, Miletić, Ostojić, Urošević. U odnosu na finale kupa poziciju u odbrani nije menjao samo Slobodan Urošević. Gde je završio meč sa Vojvodinom, tu će početi i susret sa klubom iz kog je došao u Partizan. Na levom beku.


tagovi

FK PartizanAleksandar Lutovac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara