Detalj iz Užica (©Starsport)
Detalj iz Užica (©Starsport)

Partizan se ponovo spasao s penala: Natho ne greši sa bele tačke

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.20. | 20:53

Crno-beli kao protiv Sfintula se mučili u napadu, presudio sumnjiv jedanaesterac – 1:0

Bunker, Partizanov neprijatelj broj 1. Druga utakmica u četiri dana, druga pobeda sa penala, uz niz neiskorišćenih šansi iz igre. Mučili su se crno-beli sa Zlatiborom u Užicu, a tek golom Bibarsa Natha sa bele tačke u 78. minutu došli su do tri boda – 1:0.

Isti epilog bio je minulog četvrtka protiv Sfintula u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dva po kvalitetu daleko slabija tima od Partizana žestoko su namučila crno-bele i pala su tek posle udaraca sa bele tačke.

Izabrane vesti

Ni ovaj meč nije prošao bez spornih trenutaka. Igrači Zlatibora su umalo “pojeli” sudiju Širokog zbog dosuđenog penala, jer je video igranje rukom, posle karambola, u šumi igrača u šesnaestercu. U prvom poluvremenu bunili su se i Beograđani da su oštećeni za gol zbog dosuđenog ofsajda Matiću.

Kada se podvuče crta, utakmica je u velikoj meri bila slična onoj u Moldaviji pre četiri dana. Partizan je 90 minuta napadao, Zlatibor skoro da do pred kraj meča nije prelazio centar, ali i ono šansi što su stvorili, puleni Aleksandra Stanojevića nisu uspevali da pretvore u gol.

Dominirao je terenom Lazar Marković, skoro sve što je Partizan stvorio kroz igru, bilo je njegovo delo, ali ni njega lopta nije dovoljno slušala da bi bar neki od pokušaja završio u mreži. Zatresla se jednom i prečka Zlatibora, pogodio je Denis Stojković direktno iz kornera. A, ostalo, praktično sve, završilo je van okvira gola.

Bivši trener Partizana Savo Milošević je govorio kako je pravio ekipu kojoj će brzina biti glavni adut. Ali, ni on, iako je najavljivao, kao ni Aleksandar Stanojević za sada, nije uspeo da od takve ekipe napravi razarača protivničkih bunkera, pogotovo kada se igra u gostima.

Sa Stanojevićem crno-beli igraju drugačije: drže posed, igraju strpljivo i ono što su unapredili je da ne dozvoljavaju rivalima da im stvaraju opasne kontre posle svake izgubljene lopte. Novi trener je doterao defanzivnu postavku, za 270 minuta igre pod njegovom palicom Partizan nije primio gol, gotovo da nije bio ni ugrožen nijednom.

Ali, zato škripi na drugoj strani, Partizan se sad muči da postigne gol, luku spasa je ponovo našao na "kreču" 11 metara udaljenom od gola. Ne ide Sadiku, ni Stevanoviću, stao je i Asano, koji je bio najraspoloženiji za golove na početku sezone.

Izašao je Parni valjak na teren u Užicu u potpuno izmenjenom sastavu, da bi na kraju Stanojević bio primoran da šalje u vatru udarne igle, Sadika, Natha, Stevanovića... Kako se utakmica bližila kraju, pritisak Partizana je bio sve jači, mada bez nekih izrazitih šansi, sve do tog spornog 78. minuta kada je posle kornera lopta prozujala kroz šesnaesterac Zlatibora, a Široki video igranje rukom nekog od domaćih igrača. Bibars Natho sa 11 metara za sada nijednom nije omanuo otkako je u Humskoj.

Novi trener Partizana Aleksandar Stanojević je u prve tri utakmice na klupi crno-belih uspešno odradio posao: osvojio je šest bodova, prošao dalje u Evropi, ali još je ta igra daleko i od njegovih želja i onog što navijači priželjkuju. A, vremena za “utezanje” igre nema, za samo tri dana tim iz Humske kreće put Belgije, gde ga čeka Šarlroa u potpuno drugom raspoloženju: sa šest od šest pobeda u prvenstvu Belgije. 

ZLATIBOR - PARTIZAN 0:1 (0:0)

/Natho 79 pen/

ZLATIBOR (4-5-1): Čupić - Jezdimirović, Islamović, Anđelković, Glišović - Krstić, Đakovac, Poček (od 60. Vidić), Vladić (od 46. Đokić), Janjić - Vukić.

PARTIZAN (4-4-2): Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Smiljanić (od 58. Natho), Zdjelar, Asano (od 85. Lutovac), Stojković (od 46. F. Stevanović) – Marković (od 89. Ostojić), Matić (od 46. Sadik).

SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Vojvodina - Radnik 2:0 (0:0)

/Bojić 56, 67/

Subota

Bačka – Napredak 0:0

Metalac – Mladost Lučani 1:1 (1:0)

/Katanić 10p – Ješić 86/

Radnički Niš – Čukarički 0:0

Nedelja

Novi Pazar – Inđija 1:0 (1:0)

/Tomić 7/

Rad – Javor 1:0 (0:0)

/Lazarević 74/

Spartak – Proleter NS 1:2 (1:1)

/Nikolić 22 – Babić 19, Mitrović 74/

Zlatibor - Partizan 0:1 (0:0)

/Natho 79p/

Crvena zvezda - Voždovac U TOKU

Ponedeljak

17.30: Mačva - TSC

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanZlatiborSuperliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara