Igrači Partizan uoči meča sa Rostovom (Foto:partizanfk.com)
Igrači Partizan uoči meča sa Rostovom (Foto:partizanfk.com)

Partizan spreman za prvenstvo, Pantić da nosi igru, a Milovanović da krade minute Rikardu

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.07.21. | 19:45

Crno-beli pobedom nad Rostovom završili pripremni period u Sloveniji, pet i po sati bez primljenog gola – 1:0

(od izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije)

Spremno Parni valjak čeka znak za start superligaške trke. Pripremni period u Sloveniji završio je trećom uzastopnom pobedom. Još jednom bez primljenog gola, što posebno raduje crno-bele, pošto su tokom boravka u Ptuju pokazali defanzivnu stabilnost, a potentnost u napadu, što je na svojoj koži osetio i ruski Rostov.

Izabrane vesti

U najjačoj proveri ovog leta, sastav Aleksandra Stanojevića pokazao je ozbiljnost i protiv Rostova, u utakmici koja je potvrdila kako je Danilo Pantić motivisan da bude jedan od lidera tima, a Marko Milovanović da bi mogao da ugrozi status Rikarda Gomeša i povratniku u napadu „ukrade“ minute kad počne sezona – 1:0.

Pošto je pogodio dvaput protiv Kopra, mladi špic iz „klase 2003“ pokazao je snalažljivost i golgeterski njuh čim je dobio šansu protiv Rostova. Samo sedam minuta na terenu stadiona u Gornjoj Radgoni bila su mu dovoljna da pogodi cilj i opravda poverenje sturke. Boravak u Sloveniji odlikaš Omladinske škole Partizana završio je kao prvi strelac tima, preuzevši taj status od isto tako vrlo dobrog Danila Pantića.

Baš zbog uticaja na dešavanja na terenu povratnika iz Čelsija, sit se Partizan naigrao fudbala tokom prvog poluvremena. Nedostajao mu je samo završni udarac kao konkretan dokaz da je nadvisio devetoplasirani tim prethodnog prvenstva Rusije. U polju je bio izvanredan. Gladan lopte, direktan, često na polovini rivala. Pantić je plenio sposobnošću da pravi razliku sa levog boka, ulascima u sredinu muči tim sa Dona, deli pasove unapred, a kao vrhunac njegovog učinka u tom delu označen je pas ka Rikardu Gomešu iz 37. minuta, koji napadač nije pretvorio u pogodak.

Osim mirnog pasa (posledica saradnje trilinga Zdjelar-Jojić, Natho), brzine po krilima (Pantić levo, Marković desno) i lakog ulaska u kazneni prostor protivnika, sastav iz Humske napunio oči Grobarima mirnoćom u igri i jednostavnim rešenjima. Takva orijentacija za posledicu je imala šest opasnih situacija pred golom Jegora Baburina i uglavnom zahvaljujući 27-godišnjem čuvaru mreže svaka je ostala neiskorišćena. Baburin je osujetio Rikarda i kad je reprezentativac Zelenortskih Ostrva ukrao loptu štoperu Osipenku, ukrotio udarac levicom Bibarsa Natha, dok su pored gola završili pokušaji Slobodana Uroševića i Lazara Markovića...

Iako je na prethodne tri provere bio efikasan, baš ga je realizacija – te dve Rikardove šanse bile su kolosalne – koštala boljeg rezultata protiv Rusa. S tim da je i Rostov bio upola manje opasan, posebno u tranzicionim napadačima. Pokazali su to Japanac Hašimoto kad je na pas Gigovića iz voleja uzdmrao stativu, Alija Soua je blokirao Saša Zdjelar pošto je stigao da ispravi svoju grešku na centru, dok je Stojković bio siguran posle udarca Dimitrija Poloza pred pauzu.

Početkom nastavka Rostov je promenio svih 11 igrača, ali nije bio ni uzbliza opasan – možda zato što Pavel Mamaev nije pokazao ni k od „klase“ – kao dok su na terenu bili „teškaši“. Odbrana Partizana odolela je svim pokušajima Karpinovog tima i ukupno 322 minuta nije primila gol. Mreža iza leđa golmana Stojkovića, Popovića i Stevanovića nije se tresla skoro pet i po sati, otkako je još na premijeri Mura bila precizna.

Na suprotnoj strani, crno-beli su bili opasni preko Markovića (šut iznad preške i blokiran udarac), a do zasluženog vođstva stigli su zahvaljujući novajliji iz Vojvodine i izmenama trenera Stanojevića. Siniša Saničanin je promenom strane omogućio Aleksandru Lutovcu da probije desnim bokom, zavrne loptu pred peterac odakle ju je Milovanović smestio u mrežu.

Za zasluženu prednost i pozitivan utisak pred put u Beograd. Generalka uspela.

---------------------------------------------


PARTIZAN – ROSTOV 1:0 (0:0)

/Milovanović 67/

Gornja Radgona

Gledalaca: 100

Žuti karton: Saničanin, Vujačić (Partizan), Hašimoto (Rostov)

 

Partizan (4-2-3-1): Stojković (od 46. Popović) – Miljković (od 77. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 46. Šćekić) – Marković (od 60. Lutovac), Natho (od 46. Pavlović), Pantić (od 70. Baždar) – Rikardo (od 60. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

Rostov (4-3-3): Baburin – Langović, Melehin, Osipenko, Kalinjin – Hlebov, Gigović, Hašimoto – Almkvist, Sou, Poloz. Igrali su još: Pesjakov, Terentjev, Drame, Hadžikadunić, Nikolajev, Sukomlinov, Norman, Mamaev, Folmer, Bajramijan, Komličenko. Trener: Valerij Karpin.


tagovi

Danilo PantićRikardo GomešMarko MilovanovićAleksandar StanojevićBibars NathoSaša Zdjelar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara