PARTIZAN – TIM ZA ANORTOZIS: Bonusi nisu igrali mnogo u Evropi, sad moraju

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 19:15

Povrede remete planove crno-belih, ali crtaju očekivanih 11 za poslednji meč grupne faze Lige konferencije

Nije moglo letos, nije moglo jesenas, početkom zime mora. Retko se dešavalo da bonusi namenjeni za poštovanje pravila u Superligi počnu Partizanove evropske utakmice, međutim, poslednju u Grupi B Lige konferencije će, verovatno, dvojica. Mahom zato što su opcije stručnom štabu sužene usled ogromnih kadrovskih problema.

S obzirom da ne može da računa na Bibarsa Natha, Lazara Markovića, da je sam potvrdio kako je Danilo Pantić van konkurencije, a Aleksandar Šćekić prijavio povredu, trener Aleksandar Stanojević je prinuđen da se okrene zdravima. Mlađariji Lazaru Pavloviću i Nemanji Joviću kao projektovanim starterima odlučujućeg susreta sa Anortozisom (četvrtak, TV Arena Premium 3, RTS 1).

Izabrane vesti

Dugo je Pavlović čekao šansu u prvih 11, da bi počeo svaku od poslednje tri prvenstvene i utakmicu osmine finala Kupa Srbije, a s obzirom da je Natho na lečenju u Izraelu, a Pantić na terapijama, ostao je jedino logično rešenje u centralnom delu manevra. U stručnom štabu su hvalili način na koji sprečava protivnika da iznese loptu i započne akciju, baš to će mu biti zadatak protiv Kiprana, pošto se očekuje da ekipa Tamurija Kecbaje više rizikuje imajući u vidu da je samo trijumf vodi u eliminacionu fazu. Plus, da povede loptu napred, jer se od srpskog predstavnika, ipak, očekuje da pobedi objektivno slabijeg od sebe.

Na levom boku ofanzivnog dela Partizanovog tima trebalo bi da se pojavi Nemanja Jović. Dok je bio odustan, tu poziciju je pokrivao Kvinsi Menig, međutim, kako je usled povrede Lazara Markovića Holanđaninu namenjeno mesto na desnom boku (na poslednja tri superligaška meča baš sa te pozicije postigao i namestio po dva gola), momak iz Zvornika će tamo gde je i počeo sezonu. Kad su u pitanju evropske utakmice, samo na premijernoj sa slovačkim DAC-om, u revanšu sa Santa Klarom i na gostovanju u Estoniji je bio starter. S obzirom da nema Pantića, a da se tek vratio Nikola Terzić (opciono može na taj bok, iako se bolje snalazi na desnom), Joviću je ovo prilika da opravda status velikog projekta kluba, baš kao što je Pavloviću šansa da u bitnom susretu pokaže može li da nosi „desetku“.

Sve ostalo je manje-više očekivano. Posle četiri utakmice pauze usled infekcije virusom korona, Igor Vujačić se vratio u odbranu protiv Novog Pazara i obnovio partnerstvo sa Sinišom Saničaninom; desno se, usled utiska da se bolje snalazi u defanzivi, a Partizanu je bitno samo da ne izgubi, očekuje Aleksandar Miljković; levo Slobodan Urošević, jer Ivana Obradovića bole leđa, dok bi saradnik Saši Zdjelaru na mestu zadnjeg veznog trebalo da bude Miloš Jojić. Razlog je što dodatnih opcija Stanojević nema, s obzirom da su povrede prijavili Pantić i Šćekić, pa ne bi moglo da dođe do prekomponovanja veznog reda tako što bi Jojić otišao napred.

Kao što je među stativama siguran Aleksandar Popović (često najbolji pojedinac na evropskim utakmicama u grupnoj fazi), tako je u napadu mesto rezervisano za prvog strelca tima, Rikarda Gomeša (22 gola u svim takmičenjima) i tek u slučaju nužde ili rešenog prolaza ušao bi u poslednje vreme raspucani tinejdžer Marko Milovanović.

Partizan bi prema najavama mogao Anortozisu da se suprotstavi u sledećoj formacijskoj postavci: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Menig, Pavlović, Jović – Rikardo.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeAnortozisAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara