PARTIZAN – TIM ZA HAMRUN: Retka prilika Marku Živkoviću u Evropi, vera u strance

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.08.22. | 19:07

Vraća se Menig, Saničanin opet na klupi, Natho kreće ofanzivnije

Pritisak od koga bubnji u ušima. Odzvanja i dalje poruka Grobara kao zamerka fudbalerima zbog načina na koji su ispali od AEK-a, što nameće dodatnu obavezu u ionako vrelim danima: da se Hamrun savlada i i plasman u Ligu konferencije obezbedi maltene pod vinjetom – obavezno.

Partizan poimence jeste bolji od predstavnika Malte, međutim, kako su to primetili Srbi u gostujućoj ekipi ponekad igra više individulano, manje timski. Zato je i Gordan Petrić tražio od fudbalera da se ponašaju što jednostavnije i rade ono što najbolje znaju, manje pametuju, a više se opuste, ako je to izvodljivo posle serije razočaravajućih izdanja i isto takvih rezultata s početka sezone.

Izabrane vesti

A onda je došao gol Svetozara Markovića u Novom Sadu kao impuls pred prvi susret plej-ofa za mesto u grupnoj fazi trećeg po vrednosti UEFA takmičenju, ka kome će srpski predstavnik krenuti u sastavu sličnom, mada ne do kraja istom, kao na prošlonedeljnom meču sa AEK-om.

Kako sad stvari stoje, čini se da je Petrić blizu odluke da napravi samo jednu rokadu u poređenju sa početnih 11 iz revanša sa Kipranima. I to na poziciji desnog beka, gde bi Aleksandra Filipovića trebalo da zameni Marko Živković. Najviše usled utiska da je novajlija iz BATE Borisova nedovoljno spreman ušao u sezonu, na nekim utakmicama se uočljivo mučio, u jednom trenutku ga je i korona sputala, zbog čega će stručni štab najverovatnije posegnuti za izmenom i šansu dati nešto ofanzivnijem Žikvoviću. Između ostalog i zbog činjenice da je Partizan domaćin, očekuje se da napadne, pa je procena da će biti prostora i za centaršuteve 28-godišnjeg Smederevca.

Promena na poziciji desnog beka biće jedna od retkih prilika Marku Živkoviću da se nametne kroz evropske utakmice. Od 18 koliko ih je Partizan odigrao od početka minule sezone povratnik iz Voždovca je startovao samo na pet, uz napomenu da je posle okršaja sa Gentom u Humskoj počeo još samo domaći susret sa Fajenordom u bolnom porazu od Holanđana (2:5). U međuvremenu su se rotirali Aleksandar Miljković, imenjaci mu Lutovac i Filipović, međutim, stekli su se uslovi da Živković pokaže šta zna.

Sve ostalo u crno-beloj ekipi trebalo bi da bude identično kao u susretu sa gostima sa Kipra. Plan je da štoperski tandem ponovo čine Svetozar Marković i Igor Vujačić, što znači da bi povratak Siniše Saničanina u konkurenciju (u Novom Sadu nije igrao usled isključenja u Novom Pazaru) trebalo da označi njegovo sedenje na klupi. Za početak.

U manevru se, po levom krilu, očekuje osveženi Kvinsi Menig, ekspresno zalečene povrede zbog koje ga u nedelju veče nije bilo na „Karađorđu“. Jedna od ideja pred protivničkim golom je da se nastavi saradnja Fusenija Dijabatea i Rikarda Gomeša od prošle sedmice (u njihovoj produkciji pala oba gola protiv AEK-a), ali i da se Bibars Natho približi protivničkom kaznenom prostoru, jer se čini da je početne utakmice nove sezone odigrao daleko od mesta na kome se najveštije snalazi. Od Izraelca se očekuje da bude spona baš sa Rikardom, Menigom i Dijabateom, pasovima im omogući što lakši ulazak u šanse.

Sve ostalo bi trebalo da bude isto kao na meču kvalifikacija za Ligu Evrope. Posledično tome, Partizan će malteškom Hamrunu da suprotstavi tim poređan u rasporedu 4-2-3-1: Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Andrade – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.


tagovi

Gordan PetrićMarko Živković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara