(Star sport)
(Star sport)

PARTIZAN – TIM ZA KUP: Baždaru prednost i kad je Saldanja fit! Vraća se Kalulu, Filipović na štoperu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 21:18

Povreda Kastilja menja planove crno-belih, opcija je da ga odmeni Zahid, ponovo bez Natha

Biće fudbala, biće i promena. Bar dve u Partizanovom timu koji će se, ipak, pojaviti na stadionu Crvene zvezde i odigrati polufinalnu utakmicu Kupa Srbije, iako se pominjalo da neće ni do'i u komšiliuk u znak revolta zbog suđenja na 173. večitom derbiju.

Tu utakmicu crno-beli jesu izgubili, ali su dobili argumente da je forsiranje Sameda Baždara imalo smisla. Talentovani špic je postigao gol u prvom derbiju u ulozi početnog špica i tako sebi popravio status uoči nove utakmice na istom mestu. Svi su izgledi da će Pazarac biti starter drugi put u razmaku od samo četiri dana, pre oporavljenog Mateusa Saldanje.

Izabrane vesti

Dok je Brazilac bio odsutan usled povrede, stručni štab je Baždaru davao prednost u odnosu na Nemanju Nikolića, Samed postigao nekoliko bitnih golova, ali se čekala potvrda da može da funkcioniše i pod pritiskom. Stigla je u vidu pogotka za inicijalnu prednost u početnom kolu plej-ofa, što je automatski obradovalo sve u klubu i na bazi te činjenice nekadašnji omladinac ima veće šanse da počne i meč u kome nema popravnog. Procena je da je Baždar u ritmu, hoće ga gol, prevazišao je balast igranja protiv večitog rivala, dok se s druge strane Mateus Saldanja, iako oporavljen, minule subote pojavio na terenu prvi put posle mesec i po dana. Vagajući da li da krene momak koji je Zvezdi tresao mrežu u prva dva ovosezonska okršaja ili autor pogotka za 1:0 u plej-ofu, Duljaj je rešio da prednost da Baždaru. Ima i to logike, jer bi ulaskom Saldanje, kad za to bude vreme i(li) potrebe dobio dodatnu snagu s klupe.

Crno-beli neće menjati špica, međutim, hoće jednog vezistu. U pitanju je Denil Kastiljo. Mladi Ekvadorac je minulog vikenda pretrpeo povredu nosa (naprsnuće) i zato nije opcija da počne, pitanje i da li da igra. Odsustvo pozajmljenog fudbalera Šahtjora će izvesno otvoriti prostor ispred odbrane, koji bi moglo da popuni nekoliko fudbalera. Navijači bi najviše voleli da vide Bibarsa Natha, ali je prvi prolećni duel sa Zvezdom pokazao da Izraelac i Gajas Zahid ne mogu baš trkački da odgovore brzini veznih igrača crveno-belih. O njima je pohvalno govorio i Albert Nađ, koji je u subotu poslao na teren Matiju Stjepanovića kad je izlazio Kastiljo. Kako je za izadanka Partizanove škole ipak suviše rizično da na tuđoj teritoriji bude starter (mada je to bio u decembarskom derbiju, ali u Humskoj), modifikovani ulogu u vezi bi trebalo da dobije Gajas Zahid.

Opcije su bile još Frank Kanute i Aleksandar Šćekić, međutim, procenjeno je da Norvežanin pakistanskog porekla može da odgovori obavezama u paru sa Leonardom Ovusuom. Izmeštanje Zahida će dovesti do pomeranja u manevru, pa će na njegovu poziciju Goh, čime će se otvoriti mesto za Alda Kalulua na poziciji levog krila, odakle je bio koban po Zvezdu u martu.

Zahid umesto Kastilja će biti prva rokada u odnosu na prethodni susret, a druga će se desiti među stativama, pošto je Aleksandar Jovanović zalečio povredu zarađenu na Banovom brdu i odmeniće Miloša Krunića, iako je bivši golman Voždovca pobrao simpatije u prvom kolu plej-ofa. Jovanović je najbolji Partizanov igrač u sezoni, triput je blistao u penal-serijama i ako dođe do raspucavanja predstavljaće veliki oslonac. Baš kao i u osnovnom delu meča.

Kad su u pitanju ostale pozicije, vrlo je moguće da će Bojan Kovačević platiti cenu kiksa iz prvenstva i time ustupiti mesto Aleksandru Filipoviću. Naročito što u kupu ne postoji pravilo obaveznog bonusa, što bi značilo da će zimski novajlija iz Čukaričkog početi na klupi, a povratnik u srpski fudbal dobiti priliku da opet „krpi“ tamo gde su crno-beli ranjivi.

Projektovani tim Partizana za polufinale Kupa Srbije trebalo bi da bude posložen u formaciji 4-2-3-1: Jovanović – Stojković, Filipović, Marković, Antić – Ovusu, Zahid – Severina, Goh, Kalulu – Baždar.


tagovi

FK PartizanKup SrbijeIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara