PARTIZAN – TIM ZA MANČESTER: Savo i na Old Trafordu kreće ofanzivno

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.19. | 21:05

Suma i Natho zaduženi za kreaciju, hoće li proraditi Asano?

Kako u Humskoj – tako i na Old Trafordu. Makar kad je početni raspored Partizanovih fudbalera u pitanju. Jedino što bi crno-beli voleli da rezultat bude različit, da iz Engleske, ako mogu, donesu bar bod.

Najveća zagonetka među pristalicama Parnog valjka uoči gostovanja Mančester junajtedu (četvrtak, 21 čas, RTS 1, TV Arenasport 1) oličena je kroz dilemu da će Savo Milošević biti jednako ofanzivan kao pre dve sedmice ili će, pošto gostuje na jednom od najpoznatijih svetskih stadiona, malo da se zatvori. Kakav mu je plan šef struke srpskog tima nije želeo da otkrije dan pred meča, ali sve ukazuje da je ostao dosledan sebi i da će prepisati startnih 11 iz susreta na Topčiderskom brdu (0:1). To znači da je Sejduba Suma zadržao mesto u ekipi i da će na njega pasti najveći teret osmišljavanja kako da se dođe u priliku da se ugrozi gol Junajteda, što je glavna opsesija crno-belih. Samim tim, čim je Gvinejac ostao na mestu „desetke“, Bibras Natho će biti parnjak Saši Zdjelaru na pozicijima zadnjih veznih. Posledica je ostanak na klupi Aleksandra Šćekića, iako deo navijača smatra da bi za utakmicu ovakvog tipa, gde se očekuje da Mančester bude ofanzivniji nego u prvom meču, više koristio reprezentativac Crne Gore.

Izabrane vesti

Upravo tu je „kvaka“: ako Junajted pritisne ostaće dovoljno prostora za kontre Partizana, prenos lopte, pretnje iz tranzicije, gde se Suma i Natho daleko bolje snalaze od Šćekića i sposobni su da pripreme šanse napadačima. Uz nadu da bi Umar Sadik i Takuma Asano mogli da podese nišanske sprave.

Provejavala je minulih dana i dilema hoće li mesto u maneveru, kraj desne aut linije, pokriti Zoran Tošić ili će tinejdžer Filip Stevanović dobiti šansu da zasija pod reflektorima Teatra snova. Na kraju je procenjeno da je za 18-godišnjeg krilnog vezistu još rano i da bi Bambi mogao više da ponudi u očekivanom duelu sa Ešlijem Jangom pre svega kad je posed lopte u pitanju. Možda i zapreti iz prekida, pošto je u Beogradu Ole Gunar Solskjer rekao kako strepi od njegove levice.

Ostalo je sve očekivano. Odbrana crno-belih – kojom će sa gol-crte komandovati kapiten Vladimir Stojković – odigrala je sva tri meča grupne faze Lige Evrope u sastavu Nemanja MiletićSlobodan Urošević po bokovima, odnosno Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović kao centralni defanzivci. Ispred poslednje linije je siguran Saša Zdjelar, dosad je odigrao sve mečeve u sezoni osim gostovanja Vodojaži u kupi i prvenstvenog susreta sa Voždovcem i njegova pozicija je zacementirana. Levo krilo je rezervisano za Takumu Asana čiji se pogodak čeka tri meseca, dok će najboliži Serhiju Romeru biti Umar Sadik. Ako Nigerijac namuči odbranu Mančestera kao što je činio pre dve sedmice imaće Grobari čemu da se nadaju. Još ako bi popravio relizaciju...

Dakle, u formaciji 4-2-3-1, za Partizan bi u četvrtak od 21 čas trebalo da počnu: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara