PARTIZAN – TIM ZA SABAH: Saldanja na poznatoj teritoriji, postoji opcija za Kalulua

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.08.23. | 19:35

Čeka se ofanzivni doprinos Severine

Završno poglavlje trilogije „Gostovanja“ biće ispisano u Bakuu. Prvi deo je obeležio evropski derbi u Bačkoj Topoli, drugi rutinska pobeda nad Vojvodinom, a u Partizanu se nadaju da imaju dovoljno resursa da se iz Azerbejdžana vrate kao pobednici, jer bi tako otvorili put ka plasmanu u grupnu fazu Lige konferencije i stavili tačku na zahtevan početak sezone, van stadiona u Humskoj.

Prikaz u prva dva kola Mozzart Bet Superligi iz crno-bele perspektive deluje zadovoljavajuće. Čak i bez maksimalnog bodovnog učinka, način igre i energija u timu sugerišu da je spreman za pobedu i nad Sabahom. Naročito ako se ima u vidu da će naspram njega biti debitant u UEFA takmičenjima (protiv letonskog RFS-a odigrao prve dve utakmice na internacionalnoj sceni), klub osnovan pre samo pet godina!?

Izabrane vesti

Ako ništa drugo, Partizanov adut je iskustvo (više od 300 mečeva van granica Srbije) i činjenica da ima fudbalera koji zna kako je igrati u Bakuu. Reč je o Mateusu Saldanji, do pre samo nekoliko meseci špicu Nefčija, upoznatog i sa snagom Sabaha (sreo se sa njim 28. maja, Nefči dobio 1:0), a kad se ima u vidu doprinos u početne dve utakmice na novoj adresi logično je pretpostaviti da Brazilac bude starter i u četvrtak (18 časova, TV Arena Premium 1). Tim pre što je protiv TSC-a iznudio jedanaesterac i postigao gol, a u Novom Sadu poentirao za inicijalnu prednost.

Kad se pogleda kompozicija tima i opredeljenje Igora Duljaja da igra ofanzivno, jasno je da razloga i(li) mogućnosti za velikim rokadama pred evropski debi nema previše. Što ne znači da nema izbora, više je reč o finesama šta tačno želi.

Tako najlogičnija varijanta podrazumeva povratak Aleksandra Filipovića među startere, pošto je utisak da defanzivno dejstvuje sigurnije od Aranđela Stojkovića i da bi pre svega postavljanjem trebalo da suzi prostor za delovanje ekipi koja je postigla pet golova na startu prvenstva Azerbejdžana i još tri u dvomeču sa Litvancima.

Prethodnih dana Duljaj je na treninzima probao različite varijante, dosta kombinovao, u želji da spreči bilo kakvo iznenađenje u režiji domaćina, međutim, teško je očekvati da pred ovako važan duel totalno prekroji izgled veznog reda. Ako se odluči za promene, biće mininalne, bez velikih iznenađenja, Kristijan Belić i Frank Kanute će agresijom pokušati da umire verovatno ambiciozne pokušaje domaćina na početku, dok će se kao i na prve dve utakmice ofanziva osloniti mahom na uticaj krila. Verovatno i Bibarsa Natha. Izraelac je potvrdio da, čak i u 36. godini nije igrač za klupu, namestio je oba gola u nedeljnom susretu na „Karađorđu“ i zato je dragocen za mečeva ovakvog tipa.

S druge strane, pod uslovom da reši da promoviše faktor iznenađenja, Duljaj bi mogao da pošalje Alda Kalulua među startere. I to baš na mesto „desetke“, što bi dalje značilo da bi se Natho preselio na klupu, a Francuz dejstvovao iza Saldanje. U razgovoru sa trenerom novajlija iz Sošoa je predočio da mu ta pozicija najviše prija. E, sad, u stručnom štabu su malo rezervisani po pitanju fizičke spremne omalenog ofanzivca i zato se javila dilema da li ga gurnuti u vatru od početka.

Natho je jedan od stranaca koji su imali konkretan učinak u prve dve utakmice, isto važi za Saldanju (dva gola i iznuđen penal), Kvinsija Meniga (pogodak), Kanutea (asistencija), što znači da se sad čeka doprinos Ksandera Severine. Kad je dolazio Holanđanin je rekao da je jedan od motiva igranje u Evropi. Evo mu prve šanse da se pokaže na tom planu.

Projektovani tim Partizana za gostovanje Sabahu: Jovanović Stojković (Filipović), Marković, Ilić, Antić Kanute, Belić Severina, Natho (Kalulu), Menig Saldanja.


tagovi

FK PartizanIgor DuljajMateus SaldanjaKsander SeverinaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara