Marko Docić (© Star sport)
Marko Docić (© Star sport)

Partizan u misiji „pojačanje No2“: Docić ne zavisi od Šćekića

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 08:35

Crno-beli planiraju da dovođenjem kapitena Čukaričkog zaoštre konkurenciju na sredini terena

Najavio je Savo Milošević tih prelazni rok u Partizanu i zasad su njegove reči potvrđene u praksi. Osim Strahinje Pavlovića, čiji je transfer u Monako realizovan još zimus, niko nije napustio Humsku, stigao je samo Frank Maki Banjak iz ljubljanske Olimpije kao prirodna zamena na poziciji štiopera i mada deluje da se ništa posebno ne dešava stvarnost je drugačija.

Crno-beli i te kako žele da angažuju Marka Docića, kapitena Čukaričkog i jednog od dokazanijih igrača na superligaškim terenima minulih godina. Toliko im se dopada centralni vezni da su promenili deo plana. Za razliku od prošlog leta i zimus, kad je Docićev transfer bio „vezan“ za prodaju Aleksandra Šćekića, nova informacija glasi da će Parni valjak u svakom slučaju pokušati da dovede 27-godišnjeg Beograđanina, nezavisno od toga da li će reprezentativac Crne Gore do kraja prelaznog roka promeniti sredinu. Dosad se o Docićevom transferu govorilo u svetlu činjenice da bi najpre moralo da se oslobodi mesto u veznom redu i to prodajom Šćekića, međutim, sve ukazuje da će Partizan bez obzira da na status dugajlije iz Berana krenuti u poteru za drugim pojačanjem ovog leta.

Izabrane vesti

Pogotovo što trener Savo Milošević visoko vrednuje kvalitete Marka Docića i smatra da bi se bez problema uklopio u stil igre crno-belih. Na kraju krajeva, u pitanju je momak koji već šest sezona vezano igra elitni rang našeg fudbala, poznaje prilike od Subotice do Surdulice, opšti je stav da mu period prilagođavanja nije potreban i da sa dragocenim iskustvom tako zna gde bi mogle da bud prepreke o koje se spoticao Partizan u prethodna tri šampionata, pred početak novog u kome kiksa, na putu ka tituli, ne sme da bude.

Crno-beli su nedavno ponovo kontaktirali Dragana Obradovića, predsednika Čukaričkog, a očekuje se da u narednim danima krenu u konkretniju akciju dovođenja Docića, kome su ostale još dve i po godine ugovora, pa će i obeštećenje Brđanima biti poprilično zahtevno za uslove ovdašnjeg fudbala.

Projektovani dolazak Marka Docića trebalo bi da olakša posao stručnom štabu u rotacijama na poziciji zadnjeg veznog. Lane je Saša Zdjelar odigrao čak 44 utakmice, Aleksandar Šćekić 38, Bibars Natho 32, a kako će Parni valjak tokom jeseni voziti na tri fronta i igrati mečeve svaka tri dana, jasno je koliko bi Savu Miloševiću još jedan igrač na tom delu terena bio od koristi.



tagovi

Marko DocićČukaričkiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara