Nguen (©Reuters)
Nguen (©Reuters)

Partizan u novom napadu na Tokmaka Nguena

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 12:02

As Ferencvaroša će biti slobodan na leto

Pokušaj broj jedan nije uspeo zbog sitnih para i zbog toga su se u Partizanu gorko pokajali.

U zimu 2019. godine Ivica Iliev je „snimio“ Tokmaka Nguena u norveškoj ligi, čvrsto je zagrizao da ga dovede u Humsku, ali crno-beli u tom trenutku nisu imali dovoljno novca da plate obeštećenje Stromsgodsetu. Bio je to jedan od poraznijih prelaznih rokova kluba iz Humske, kada su u klub došli Musa Ndžai, Dejan Georgijević i Radivoj Bosić i nijedan od njih nije ostavio nikakav trag u klubu.

Izabrane vesti

Situacija je sada dosta drugačija i Partizan je ponovo u akciji da dovede Nguena. Fudbaler poreklom iz Kenije, koji ima i norveški pasoš, odigrao je odlične tri i po sezone u Ferencvarošu, stigao je s njim i do Lige šampiona. A, činjenica da mu za mesec dana ističe ugovor sa mađarskim klubom upalila je ponovo lampice na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

U stvari, pre bi se reklo da su u Partizanu vrebali trenutak, čekali da li će im se ponovo ukazati šansa, jer Iliev ne krije da nije preboleo što mu je Tokmak izmakao. U jednom intervjuu na pitanje da li žali što nije uspeo da dovede nekog igrača, sportski direktor crno-belih je rekao:

To je igrač koji trenutno igra Ligu šampiona. Tokmak, najbolji igrač u Ferencvarošu, doneo im je titulu i uveo ih u Ligu šampiona ove godine i dominantan je u Ligi šampiona. On je čak tada i bio kod nas u Partizanu, dogovorili smo i uslove. Međutim, klub je bio izričit da se plati ta jedna svota koju mi tog trenutka nismo imali, a sada je smešno da je pominjemo“, ispričao je Iliev.

Tokmak Nguen uglavnom igra krilnog napadača, koji ulazi u sredinu i odatle dejstvuje, kao što je to nekada radio Leonardo, kojeg se navijači Partizana rado sećaju. Ali, Kenijac može da igra i na poziciji „desetka“, na kojoj je crno-belima ovog leta urgentno potrebno pojačanje.

Na 147 utakmica za Ferencvaroš Tokmak je postigao 43 gola i dodao 26 asistencija, a u sve četiri sezone koliko je član mađarskog kluba osvajao je titule prvaka države.

Partizanu, ipak, neće biti lako, jer turski mediji pišu da je i Bešiktaš zainteresovan da dovede igrača Ferencvaroša, dok ni mađarski prvak ne odustaje od želje da produži s njim ugovor.

Imam mnogo ponuda i dovoljno vremena da odlučim. Sviđa mi se Ferencvaroš i Budimpešta, pa ko zna, možda i ostanem. Sa klubom još razgovaram na tu temu“, rekao je Tokmak pre nekoliko dana za mađarske medije.

U Partizanu veruju da će među tim ponudama Nguen izabrati njihovu.


tagovi

FK PartizanTokmak NguenFerencvarošSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara