Partizan u seriji u Humskoj: Devet mečeva bez kiksa u Evropi

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.19. | 10:34

Norvežani bi mogli da budu deseta "recka"

Oštri se Parni valjak da pregazi i Molde na putu ka Ligi Evrope i obezbedi sebi toplu evropsku jesen. Dobre igre u dosadašnjem delu sezone daju nadu fudbalerima Partizana da mogu da eliminišu Norvežane, a nadu im daje i lep niz koji su u poslednje dve godine napravili na stadionu u Humskoj, kada su međunarodne utakmice u pitanju.

Naime, Partizan je spojio devet mečeva bez poraza na svom terenu, od čega je sedam utakmica dobio, a dve odigrao nerešeno. I na svakoj od tih devet je postigao najmanje po jedan gol!

Izabrane vesti

Poslednji put kada su crno-beli izgubili kod kuće bilo je protiv Dinama iz Kijeva u grupnoj fazi Lige Evrope u septembru 2017. Bilo je 2:0 za Partizan posle 45 minuta, a na kraju 2:3.

Jasno je kao dan: Meč godine za Partizan

Posle toga, Parni valjak je vezao pobede nad Skenderbegom (2:0), Jang Bojsom (2:1), pa je usledio remi sa Plzenom (1:1). Naredna sezona donela je pobede protiv Rudara (3:0), Trakaija (1:0), Nordsjelanda (3:2) i remi sa Bešiktašem (1:1).

Na sve to dodati su i trijumfi protiv Konahsa (3:0) i Malatije (3:1) na startu ove takmičarske godine. Sve kada se sabere, lepa je i gol-razlika u korist Partizana: 19 datih i šest primljenih golova.

Dužu seriju bez kiksa Partizan je imao u periodu od 2003. do 2005. kada je spojio 11 utakmica na svom terenu, računajući mečeve u Ligi šampiona i Ligi Evrope, kada je odoleo kod kuće i Realu (0:0), Portu (1:1), Marseju (1:1), CSKA (1:1), Viljarealu (1:1)...

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara