(MN Press)
(MN Press)

Partizan udario u zid kad je bilo najvažnije: Pričaće se o šansi Jovanovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 16:56

Braga smislenijom igrom i golovima u drugom poluvremenu eliminisala crno-bele sa evropske scene - 2:0

Izgleda da Braga nije Partizanu draga. Ni seniorima, ni deci. Kad su se pre skoro deceniju i po, prilikom drugog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona sreli sa portugalskim predstavnikom, crno-beli su obe utakmice izgubili, a da maltene nisu bili konkurentni. Isti scenario viđen je i u susretu baraža za mesto u osmini finala UEFA Lige mladih. Tim iz Kamenoloma je demonstrirao klasu i zasluženo otišao u narednu fazu – 2:0.

Na travi stadiona na Topčiderskom brdu se ocrtala razlika u kvalitetu, fizičkoj pripremi i takmičarskom zanosu. Gosti su u ritmu, tokom zime nisu pauzirali u borbi za bodove, dok je ekipi trenera Nenada Stojakovića ovo bila premijera u kalendarskoj godini, prvi meč posle dva meseca i zato im se od prvog minuta staza ka nastavku takmičenja sužavala, sve dok je sredinom drugog poluvremena nije zatvorio Rožer Fernandeš.

Izabrane vesti

Reč je o momku koji ove sezone redovno igra i za prvi tim Brage, kod Artura Žorža ima tri asistencije u Primeiri, a koliko može da bude koristan – ili snalažljiv – pokazao je u 64. minutu. Ruku na srce, imao je dosta sreće, jer se posle udarca Žoao Gonkalveša loptu ukrotio golman Vanja Radulaški, samo da bi je odbio metar, dva od sebe, a pored neopreznog Alekse Ćelića krilni fudbaler gostiju poentirao i tako naplatio ofanzivu favorita.

MN PressMN Press
MN PressMN Press

Braga je u Beograd došla sa statusom neporaženog tima u grupi sa Realom, Napolijem i Union Berlinom, tokom grupne faze primila je samo tri gola na šest utakmica i tu defanzivnu spososbnost još jednom potvrdila. Kako je organizovan sastav Rija Duartea najbolje pokazuje podatak da je Partizan potrošio 40 minuta da bi zapretio golmanu Karvalju. I kad je to učinio, preko Bogdana Mirčetića, nije to bila posledica akcije, već individualnog kvaliteta krilnog fudbalera koga Igor Duljaj ima na raspolaganju u prvom timu.

Od starta je gost pomerio linije tima napred, držao Mirčetića i Dušana Jovanovića daleko od kaznenog prostora, vešto kombinovao, imao posed na svojoj strani i takav pristup je pre ili kasnije morao da pretoči u prolaz. Izgledalo je kao da je Partizan udara u zid svaki put kad pokuša da nešto napravi na polivini rivala, dok je način igre popularnih Arsenalista odavao utisak da su toliko sigurni u ideje da će takav stil naplatiti.

Star sportStar sport
MN PressMN Press

Uradili su to zahvaljujući Fernandešu, ali i rezervisti Alfonsu Duarteu, sposobnom da u nadoknadi istrči kontranapad i kazni crno-bele u trenucima kad su više rizikovali. Partizan je hrabrije, odlučnije, izgledao u drugom poluvremenu, tad je provodio više vremena na polovini protivnika, kreirao nekoliko situacija iz kojih je mogao da poentira, a najviše će žaliti za zicerom Dušana Jovanovića. Sam je talentovani špic iz Smedereva bio na petercu, ali gao da ga je trema sputala i od pogotka nije bilo ništa, iako je izdanjem u nastavku domaćin zaslužio da meč uvede u neizvesniju završnicu. Nije uspeo ni kad je kapiten Matija Stjepanović proigrao Mirčetića, a ovaj glavom prebacio konstrukciju gola.

Uprkos eliminaciji, iza Partizana je uspešna evropska sezona, odigrao je pet utakmica, a ispostavilo se da je najlošiji utisak ostavio u poslednjoj, kad je ulog bio najveći.

Star sportStar sport

BARAŽ ZA PLASMAN U OSMINU FINALA UEFA LIGE MLADIH

PARTIZAN – BRAGA 0:2 (0:0)

/Rožer Fernandeš 64, Alfonso Duarte 90+1/

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Lotar D’Hondt (Belgija)

Žuti kartoni: Simić, Ćelić, Jovanović (Partizan), Čisumba (Braga).

Partizan: Radulaški – Roganović, Dragojević (od 82. Kostić), Simić, Ćelić – Stjepanović, Ugrešić (od 82. Petrović), Janković – Mirčetić, Ninić (od 56. Alilović) – Jovanović. Trener: Nenad Stojaković.

Braga: Karvaljo – Giljerme Košta (od 83. Patrisio), Noro, Nuno Matoš, Čisumba – Giljerme Barbosa, Dijego Rodrigeš (od 84. Furtado) – Rožer Fernandeš, Žoao Gonsalveš (od 76. Markeš), Kelvin (od 70. Alfonso Duarte) – Žoze Rodrigeš (od 77. Faria). Trener: Rio Duarte.


tagovi

UEFA Liga mladihFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara