Pantović (© Star sport)
Pantović (© Star sport)

Partizan vidi višestruku korist: Pantović može da ubrza vezni red i bude opcija za bonusa

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 15:54

Crno-beli opet žele mladog reprezentativca Srbije

Gledao je prošlog leta sa Topčiderskog ka Banovom brdu i doveo Kristijana Belića, sad baca pogled ka „komšiliku“ kako bi sa Dušanovca angažovao Miloša Pantovića. Ponovo je Partizan „zagrizao“ za ofanzivca Voždovca, baš kao i na početku trenerskog mandata Ilije Stolice. Tad nije uspeo da ga privoli, međutim, u aktuelnom prelaznom roku će probati da ostvari plan kojim bi, možda, višestruko profitirao.

Crno-beli su stavili kapitena Zmajeva na listu želja u nameri da rekonstruišu tim, uvereni da bi im se 20-godišnji krilni fudbaler isplatio i na igračkom i na ekonomskom planu. Mozzart Sportu je potvrđeno da klub iz Humske ne odustaje od rođenog Novosađanina, a obzirom da sportski sektor visoko vrednuje njegove kvalitete.

Izabrane vesti

Pre svega, oličene u činjenici da je već tri godine prisutan u Mozzart Bet Superligi i za to vreme skrenuo pažnju na sebe. Možda se to ne vidi uvek po brojkama (sedam golova minule sezone), ali igra Voždovca često zavisi baš od uticaja mladog reprezentativca. Pantović je kod trenera Nikole Puače uglavnom na poziciji levog krila, iako je bilo situacija kad se Miloš pomerao na centralno mesto ofanzivnog dela veznog reda i odatle kreirao šanse kolegama. Upravo je to pozicija na kojoj ga u projekciji tima vidi Igor Duljaj, pod uslovom da se transfer realizuje.

Drugi razlog zbog kojeg crno-beli insistiraju na poslu tiče se činjenice da Miloš Pantović, s obzirom da je rođen 24. avgusta 2022, ispunjava i dalje kriterijume bonusa. Ako se zna da je Kristijan Belić prevazišao tu kategoriju, a da je u ovom trenutku štoper Mihajlo Ilić najbliži pomenutom statusu, kao da su neizvesne sudbine Nemanje Jovića (tužio klub) i Sameda Baždara (priča se o potencijanoj prodaji) u Humskoj je sazrela ideja da se promoviše još jedan bonus, kako bi se ekipa rasteretila i na tom planu imala više mogućnosti. Naposletku, Pantović je tek na početku karijere i u Partizanu se nadaju da bi mogli u budućnosti da ostvare značajnu finansijsku korist u vidu transfera.

Problem za Parni valjak je što se istom nada i Voždovac, s kojim Miloš ima ugovor do kraja kalendarske godine. Ima i raspitivanja za njega, pominje se da bi ga rado video Žarko Lazetić u TSC-u, s tim što se viceprvak države suoči sa zahtevom sa krova tržnog centra „Stadion“ za obeštećenjem u rasponu od 500.000 do čak 1.000.000 evra. U situaciji kad mu finansije nisu baš za pohvali to je Partizanu previše i zato je pretpostavka da će morati da bude dovoljno strpljiv i umešan u pregovorima.

Ako ga na kraju dovede onda se od Miloša Pantovića očekuje da utiče na ubrzanje igre veznog reda, kao što je često znao na klupskom, a povremeno i reprezentativnom nivou, u dresu mlade, kao i selekcije Superlige na zimskoj proveri u Sjedinjenim Američkim Državama.


tagovi

Miloš PantovićFK PartizanMozzart Bet Superligafk voždovac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara