Jovan Vlalukin i Strahinja Jovanović (© MN Presss)
Jovan Vlalukin i Strahinja Jovanović (© MN Presss)

Partizan zbog 200.000 evra ostao i bez desnog beka

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 11:41

Crno-beli, zasad, odustali od angažmana prvotimca Metalca...

Kako dani prolaze, tako je sve manje opcija da Partizan dobija pojačanje. Pogotovo u odbrani, gde su bekovske pozicije označene hroničnim problemom i zahtevaju urgentno rešavanje. A vreme curi. Levi bek Ivan Obradović zahvalio se čelncima crno-belih i rešio je da karijeru nastavi u inostranstvu, a svi su izgledi da ni na suprotnom kraju terena ekipa neće dobiti osveženje kakvom se nadao Aleksandar Stanojević.

Novi trener označio je Jovana Vlalukina potencijalnim rešenjem u poslednjoj liniji, međutim, u ovom trenutku dolazak mladog fudbalera Metalca je neizvodljiv. Pre svega zbog stava Milanovčana da na ime obeštećenja zahtevaju 200.000 evra.

Izabrane vesti

Kad su čelni ljudi kluba iz Humske 1 čuli koliko Metalac ceni Vlalukina istog časa su odustali od njegovog angažmana, pod obrazloženjem da je u pitanju preveliki novac za uslove srpskog fudbala. Primera radi, zimus su za 120.000 evra angažovali napadača Bojana Matića iz Vojvodine, nedavno odustali od kupovine Nikola Boranijaševićatakođe desnog beka – za 400.000 evra i kako se može čuti nisu spremni ni upola manje da plate za svoje dete koga su se leta 2019. odrekli i prosledili podno Rudnika kao slobodnog igrača.

Sad bi da ga vrate iz dva razloga. Prvi je što bi posle odlaska Nemanje Miletića u Saudijsku Arabiju ravnopravno konkurisao za mesto uz aut-liniju sa još jednim povratnikom, Aleksandrom Miljkovićem. Drugi je sadržan u saznanju da nekadašnji član Teleoptika ispunjava uslov bonus igrača (rođen 21. maja 1999) i imao bi prednost na superligaškim mečevima, što bi stručnom štabu dalo šansu da među stative vrati Vladimira Stojkovića umesto Aleksandra Popovića.

Čelnici Metalca znaju da je Vlalukin neophodan Partizanu i da će crno-beli na tržištu teško pronaći bonusa. Otuda su postavili cenu od 200.000 evra. Ne slučajno, jer u Gornjem Milanovcu uveravaju da su imali poziv jednog kiparskog kluba, spremnog da uloži 220.000 evra u angažman darovitog desnog beka, međutim, posao je propao zbog povrede zarađene na utakmici mlade reprezentacije Srbije, baš na stadionu Metalca, protiv Bugarske. Navodno je Kipranima bio potreban odmah, a kako će povratak Vlalukina potrajati, tako su odustali od transfera.

I crno-beli su, zasad... S tim što je njihov motiv druge prirode. Neće da (pre)plaćuju dete u koje pre samo godinu dana nisu verovali. Sličan kiks napravili su zimus odricanjem Zlatana Šehovića. Sad bi da ga vrate iz Makabija iz Netanje. I to košta...


tagovi

Jovan VlalukinFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara