Partizan zvao napadača Banjika! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 08:51

Pokušaće u Humskoj da pojačaju konkurenciju u samom špicu

Pokazao je Umar Sadik da može da nosi teret kapitalca, nekog od koga navijači Partizana uvek mogu da očekuju golove i asistencije u važnim utakmicama, iskusni Bojan Matić pristojno je obavljao ulogu alternative, mlade snage nadolaze... Međutim, čelnici srpskog vicešampiona pokušaće da u letnjem prelaznom roku pojačaju konkurenciju u špicu. Tim pre što se svakog časa može očekivati ponuda za Umara Sadika koja se ne odbija.

Sportski Žurnal u današnjem izdanju prenosi vest da su članovi sportskog sektora Partizana zvali Nemanju Kuzmanovića, napadača češkog Banjika iz Ostrave. Rođeni Šapčanin nije toliko poznat srpskoj javnosti, ali u Češkoj je uspeo da se brendira kao vro pouzdan napadač. Momak rođen 1989. godine od 2019. godine igra za klub iz Ostrva, i iza sebe ima više nego dobru sezonu. Na 28 mečeva Fortuna lige postigao je sedam golova i upisao dve asistencije. Pogađao je mreže Sparte iz Praga i Slovana iz Libereca.

Izabrane vesti

Iza potencijalong pojačanja Partizana je vrlo živopisna i atipična karijera. Posle početnog staža u Mačvi i Novom Sadu, kao 16 – godišnjak je otišao u Jezero iz Plava, potom i na probu u redove moskovskog CSKA. Kasnije je ga je put vodio Bane iz Raške, rumunski Dinamo, Srem, Slovan HAC, austrijski Leobendorf... Nije imao značjnije učinke, ali je karijera počela da mu ide uzlaznom putanjom po dolasku u Češku. Igrao je za Strižkov, Banjik Sikolov, zatim briljirao tokom petogodišnjeg boravka u Opavi. U tom klubu nosio je i kapitensku traku, i na 108 mečeva postigao 40 golova

Žurnal dodaje da je Nemanja tokom razgovora sa čelnicima Partizana izrazio veliku želju da dođe u Humsku i konačno se dokaže u otadžbini. Ugovor sa Banjikom mu ističe 2022. godine, što znači da bi Partizan morao da plati obeštećenje. Ali u granicama podnošljivog. 



tagovi

Nemanja Kuzmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara