Partizanov dželat Igor Zlatanović – od igrača rođenih 1998. samo su Mbape i Justinusen dali toliko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.07.18. | 13:10

“Ma dobro, Mbape je drugi svet”, smeje se mladi napadač Radnika

Siniša Mladenović probija po desnom boku, Igor Zlatanović sve prati, brži je od Partizanovih defanzivaca, precizan. Odbrana je obavila ostalo. Radnik je prvi put u klupskoj istoriji savladao crno-bele. Da li su u Surdulici opet bili aktuelni trubači?
A-ha-ha. Nisu. Nije bilo posebnog slavlja. Kao da nismo pobedili Partizan. Jeste ovo istorijska stvar za klub i grad Surdulicu, ali polako – tek je počelo prvenstvo. Ništa nismo uradili sa ovom utakmicom”, smeje se Zlatanović na početku rzagovora za MOZZART Sport.

Pitamo za gol. Da je takav pao na nekom Vajt Hart Lejnu pričalo bi se o njemu. Srpski fudbal nije posebno atraktivan. Ali gol jeste bio, iako situacija nije bila nimalo laka.
Išao je centaršut malo iza, pa sam morao da se vratim po loptu, da onda gađam suprotan ugao. Srećom po mene pogodio sam. Lepo je sela”.

Izabrane vesti

Premijerni gol Zlatanovića u novoj sezoni, ali ne i prvi protiv crno-belih. Dao im je jedan još pre dve sezone, takođe u Surdulici. Da li to Igor ima pik na Partizan pošto je prošao njegovu omladinsku školu, ali nije dočekao šansu u prvom timu?
Nije, nije. Voleo bih ja da dam gol i Crvenoj zvezdi a-ha-ha. Ovako se zadesilo. Ali da, pet godina sam proveo u Partizanu, celu omladinsku školu sam prošao, treneri su mu bili Darko Tešović, Igor Spasić i Ivan Tomić. Posle sam igrao za prvi tim Teleoptika”.

Tek u Surdulici dočekao je punu fudbalsku afirmaciju. Prošle sezone je postigao  13 golova. Ako gledamo samo igrače rođene 1998. godine u iole jačim evropskim ligama samo je još Kilijan Mbape bio toliko efikasan. Doduše, tu je i Adrijan Justinusen sa 15 golova u HB Toršavnu na Islandu, ali svejedno...
Ma dobro, Mbape je drugi svet realno”, smeje se Zlatanović.
Ali činjenica je da moji vršnjaci retko gde mogu da igraju ovoliko koliko ja igram. U Radniku su mi ukazali veliku šansu, sve vreme imam punu podršku. Kažem, malo igrača ovoliko igra u mojim godinama. Tako da sam zadovoljan, ali može naravno i bolje”.

Bolje obično znači i – van Srbije. Zlatanoviću ističe ugovor narednog leta. Prava prilika za Radnik da zaradi...
Videćemo, još ništa ne znam, to rade menadžer i klub. Ne znam, možda ostanem i ovu sezonu, možda i odem. Naravno da bih voleo da se okušam u jačoj ligi, jačem klubu, da vidim gde sam, šta sam”.

A dok se to ne desi da pokaže Zlatanović da je pre svega čovek.
Samo napišite tamo da pobedu posvećujemo povređenom saigraču Milošu Stankoviću. On je imao tu nesreću da je na pripremama doživeo dvostruki prelom noge. Baš protiv Partizana bio mu je rođendan”, poručio je za naš portal mladi reprezentativac Srbije. 

(Foto Star Sport)


tagovi

Igor Zlatanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara