Vladan Milojević (Foto: Reuters)
Vladan Milojević (Foto: Reuters)

Partizanov dželat naneo Milojeviću drugi poraz za 20 dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 02:32

AEK slavio u derbiju protiv Apoela i pobegao mu na četiri boda

Nije Vladan Milojević mogao da zamisli bolji početak trenerskog mandata na klupi Apoela. Srpski stručnjak bio je neporažen u uvodnih 12 mečeva, vratio je ekipu u šampionsku trku, na kratko preuzeo i lidersku poziciju, ali je tim iz Nikozije u blagom padu forme od ulaska u 2023. godinu o čemu svedoči i novi poraz, drugi u poslednjih 20 dana.

AEK iz Larnake savladao je Apoel u velikom derbiju 21. kola kiparskog prvenstva i tako mu umakao na četiri boda prednosti – 2:1 (1:0). Prethodnu kalendarsku godinu AEK, Apoel i Pafos su završili bodovno poravnati, što je nagoveštavalo uzbudljivu trku u drugom delu sezone.

Izabrane vesti

Ipak, posle drugog poraza u poslednja četiri kola Milojevićev tim gubi korak za ekipom koja je letos eliminisala Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sjajne rezultate beleži klub iz Larnake od okončanja grupne faze drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. AEK je u 9. kolu poražen upravo od Apoela i tada je imao sedam bodova zaostatka u odnosu na tadašnjeg lidera Pafosa.

Od tog trenutka ostvario je 12 pobeda na 13 prvenstvenih utakmica i sa četvrte pozicije skočio na prvu, pride uspeo i da se odvoji od konkurenata u borbi za tron koji mu je prošle sezone za malo umakao.

Domaćin je idealno otvorio meč, pogotkom Anhela Garsije već u 3. minutu, a prednost tima iz Larnake duplirao je Imad Faraž golom na trećoj uzastopnoj utakmici. Gosti su tek u 90. minutu uspeli da ublaže poraz preko najboljeg strelca ekipe Markinjosa (sedmi gol u prvenstvu), ali ne i da ga do kraja izbegnu.

El Fardu Ben odigrao je drugi meč za Apoel od dolaska iz Crvene zvezde, odnosno prvi u startnoj postavi.



tagovi

AEK LarnakaAPOEL NikozijaKipar 1Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara