Aleksandar Lutovac, © MN Press
Aleksandar Lutovac, © MN Press

Partizanov džoker za Ligu Evrope je Aleksandar Lutovac

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.07.20. | 17:36

„Sve je podređeno tituli“, napominje Uroš Vitas

Status mladog reprezentativca i kapitenska traka dok je nosio dres Rada nagoveštavali su da bi Partizan u liku Aleksandra Lutovca mogao da dobije kvalitetno rešenje u ofanzivi, međutim, niz pehova uticao je da 23-godišnji fudbaler tek završenu sezonu što pre zaboravi.

Niti je bio prvi izbor struke, niti je na nekim utakimcama kad je dobijao šansu igrao na prirodnoj poziciji (menjao Nemanju Miletića na desnom beku), niti je bio skroz fit da pokaže zbog čega su ga crno-beli maltene dve godine jurili.

Izabrane vesti

Ruku na srce, momak iz „klase 1997“ namestio je četiri gola (jedan i dao), ali pošto je više igrao beka nego krilo razumljivo je što nije mogao da dođe do izražaja. Još kad se na zimskim pripremama u Turskoj povredio, bilo je jasno da je izgubljen za duži period.

Desio mi se peh, nikako da se oporavim od zimskih priprema. Hvala бogu, sada je to iza mene i mogu da doprinesem timu. Jesam malo više obazriv. U prvih sedam dana želim sam sebe da istestiram, jer svaka povreda ostavlja traga na igraču, pogotovo jer smo imali i pauzu usled pandemije“, obazirv je Lutovac na početku priprema za novu sezonu.

U njoj bi mogao da bude adut Sava Miloševića. Samo ako bude imao više sreće nego lane. Čitaj: ako bude zdrav. Samim tim, biće u konkurenciji za mečeve na tri fronta. „Ruptura mišića koju sam vukao od januara je sanirana, ali virusi i manjak treninga su doveli do toga da se mišići opuste i ne budu dovoljno jaki da izdrže moju želju da se što pre vratim. Konstantno me je mišić upozoravao da nije dobro, da moram da ojačam nogu i radio sam na tome mesec dana“, pojasnio je Lutovac, koga navijači Partizana vide kao potencijalnog džokera u predstojećim kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Dakako i na početku Superlige, pogotovo posle reči Miloševića da je za narednu sezonu povratak šampionske krune u Humsku označen važnijim ciljem nego plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja.

Mogli ste da čujete na prvom okupljanju, prioriteti su jasni, titula je u prvom planu, sve je njoj podređeno tome. Imamo fantastične uslove za rad u 'Zemunelu, ništa se nije promenilo (što ekipa nije otišla na Zlatibor, op. aut.). Pripremamo se maksimalno i fokusirani smo. Meni i većini momaka više odgovara da ostanemo ovde, imamo svoj mir. Siguran sam da ćemo biti maksimalno spremni za novu sezonu“, naglasio je Uroš Vitas, štoper Parnog valjka.


tagovi

Aleksandar LutovacUroš VitasFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara