Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizanov najbitniji zadatak pred derbi: Zatvaranje vazdušnog prostora ispred gola

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 11:17

Na poslednja dva derbija crno-beli pali iz vazduha

Kao u narodnoj poslovici: ko se mača lati, od mača i strada. To važi i za Partizan i skok igru, jer vrlo često mu je adut, ali i te kako zna i da mu napravi velike probleme.

Upravo je taj segment bio koban po tim Aleksandra Stanojevića na poslednja dva večita derbija. Na prethodnom je Aleksandar Katai postigao gol glavom sa peterca, ostavljen sam kao duh. A, to mu je bio čak treći pokušaj, pre toga je pogodio i prečku takođe udarcem glavom. Pričamo o fudbaleru koji je majstor sa loptom na stopalu, a nebeski letovi mu sigurno nisu najveća vrlina.

Izabrane vesti

Uporno zaboravljajući da markiraju Kataija, crno-beli su sami vezali noge i izbili iz ruku tri boda koja su im bila na dohvat prstiju.

U derbiju pre toga, na Marakani, Partizan je pao takođe posle udarca glavom. Zvezda je dobila taj meč sa 1:0, a gol odluke postigao je Mirko Ivanić posle kornera. Još jedan fudbaler kojem skok igra nije podvučena dvaput u rezimeu.

Iako ima dva kršna štopera Vujačića i Saničanina ispred golmana Popovića, Partizan je znao ove sezone da kapitulira iz „vazduha“. Upravo mu je i Sparta dala gol posle kornera, od Flore u Estoniji je poražen pogotkom posle centaršuta i udarcem glavom. Gent u Belgiji je isto našao put do mreže posle visoke lopte s boka koja je pala na peterac, samo što je egzekucija bila nogom, dok je na gotovo identičan način od istog tima izgubio na JNA, samo što je Kums glavom s peterca poslao fudbal u mrežu.

Dakle, suma sumarum: najbitniji zadatak koji će fudbaleri Partizana imati pred sobom pred današnju utakmicu je da zatvore vazdušni prostor ispred svog gola. Ako se ispostave tačnim najave da će Nemanja Miletić ponovo biti starter na poziciji desnog beka, sigurno je da će jedan od razloga biti upravo borba u skoku, koju crno-beli moraju da dobiju makar na svojoj polovini terena. Miletiću koji igra i beka i štopera skok jeste jedan od najjačih aduta.

Ali, isti taj segment igre je i te kako i vrlina crno-belog napada. Rikardo Gomeš je Spartu matirao glavom posle kornera, a i u Nišu je otvorio Partizanu put do pobede posle trzaja glavom na centaršut Meniga.

Nije samo najbolji strelac Parnog valjka, nego su pogotovo iz prekida opasni i Vujačić i Saničanin, koji su tresli mreže rivala glavom ove sezone. Otišao je Aleksandar Šćekić, koji je takođe bio pretnja rivalu „iz vazduha“, sada bi mogao Marko Jevtović da preuzme tu ulogu. A, na svaki prekid napred će ići i pomenuti Miletić.

Jedino što Partizan na derbijima odavno nije na taj način postigao pogodak. Poslednji je bio Leandrea Tavambe na 154. susretu crveno-belih i crno-belih, kada je Kamerunac posle kornera glavom poslao loptu u gol.

Tada je Parni valjak i poslednji put slavio na Marakani (3:1)...



tagovi

FK Partizan166. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara