Đorđe Jovanović i Ognjen Ožegović
Đorđe Jovanović i Ognjen Ožegović

Partizanov spisak za Superligu: Jovanović ni ovde nije licenciran! Nema Ostojića i Uroševića

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 18:20

Vazista Salu Draman i golman Aleksandar Popović se sele u Teleoptik

Leandre Tavamba je otišao u Al Tovon, Nemanja Nikolić je povređen, Ognjen Ožegović možda propusti i naredno prvenstveno gostovanje, ali ni to nije bilo dovoljno čelnicima Partizana da na spisak fudbalera koji konkurišu za utakmice Superlige dopiše ime – Đorđa Jovanovića.

Talentovani centarfor je najpre izostavljen sa spiska licenciranih igrača u kvalifikacijama za Ligu Evrope (nema ga ni na B listi, na kojoj može da se nađe neograničen broj fudbalera rođenih posle 1. januara 1997), a ako je verovati podacima na zvaničnom sajtu takmičenja nije ni među 25 fudbalera na koje Miroslav Đukić može da se osloni u borbi za titulu. Uz napomenu da će taj spisak biti u najkraćem roku ažuriran za poslednjeg novajliju, Milana Lolu Smiljanića, koji je uzeo upravo Jovanovićev broj iz minule sezone – 99.

Izabrane vesti

Osim Đorđa Jovanovića, koji se zbog ovakvog razvoja događaja (a mnogi kažu ne samo zbog toga) nalazi pred transferom u Briž vrednim 700.000 evra, Partizan za mečeve Superlige nije licencirao trojicu od petorice zimskih novajlija. Tu su Đorđe Ivanović i Saša Zdjelar, čiji je ugovor u međuvremenu otkupljen za 500.000 evra, ali nema  veziste Jurija Vakulka (prosleđen na pozajmicu Arsenalu iz Kijeva), levog beka Slobodana Uroševića (pominje se da bi mogao da pozajmicu), kao ni zadnjeg veznog Salu Dramana, pošto će internacionalac iz Burkine Faso biti ustupljen Teleoptiku. Na kaljenje među Optičare će i talentovani golman Aleksandar Popović, ali će baš kao i Draman u svakom trenutku moći da bude opozvan u prvi tim. Ukoliko to okolnosti budu zahtevale.

Još nešto: iako je u prvoj sezoni po dolasku iz Čukaričkog utkao sebe u osvajanje duple krune, a u drugoj odigrao čak 30 utakmica u svim takmičenajima, Bojan Ostojić se nije našao na spisku fudbalera na koje u Superligi Srbije računa Miroslav Đukić.

Očekuje se da se ta lista do kraja prelaznog roka proširi za još dva imena. Jedno je Goran Zakarić, desnokrilni vezista sarajevskog Željezničara, a drugo napadač čiji identitet se još drži u tajnosti.

SPISAK LICENCIRANIH IGRAČA PARTIZANA ZA SUPERLIGU SRBIJE

Golmani: Vladimir Stojković, Marko Jovičić, Filip Kljajić, Aleksandar Popović;
Defanzivci: Gabrijel Enake, Miroslav Vulićević, Luka Cucin, Nemanja R. Miletić, Mark Valijente, Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Nemanja G. Miletić;
Vezisti: Saša Zdjelar, Nebojša Kosović, Danilo Pantić, Zoran Tošić, Marko Janković, Đorđe Ivanović, Sejduba Suma, Saša Ilić, Armin Đerlek, Jovan Kokir;
Napadači: Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš i Ognjen Ožegović.

FOTO: Star sport


tagovi

Đorđe JovanovićBojan OstojićMiroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara