Aleksa Janković (©Starsport)
Aleksa Janković (©Starsport)

Partizanova brza popravka – Aleksa Janković na poziciji Kvinsija Meniga

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 14:31

Dok Jong-jun Goh ne bude spreman da zaigra

Bojan Kovačević umesto Mihajla Ilića, rešava problem na štoperu, još bitnije – rešava problem sa bonusom. I daje stručnom štabu luksuz da to pitanje skloni sa dnevnog reda kada su u pitanju neke druge pozicije. Recimo, ona na levom krilu gde je Nemanja Trifunović morao da odigra ulogu bonusa u sudaru sa Javorom na startu prolećnog dela sezone.

Međutim, jasno je Partizanov plan nije bio da se 19-godišnji fudbaler tu dugo zadržava, pošto je ovog januara već stigao Jong-Jun Goh iz Pohang Stilersa i to za obeštećenje od 1.200.000 evra. Čim se to desilo jasno je bilo da će neko drugo mesto u timu da bude “žrtvovano“ za mladog igrača. Ali dok Goh ne dođe do optimalne spreme, tu su Trifunović, a uskoro verovatno i Aleksa Janković, jer je se prema informacijama Mozzart Sporta fudbaler Čukaričkog na pragu povratka u klub u kojem je i počeo profesionalnu karijeru.

Izabrane vesti

U Humskoj nije prošao, pa je preko Teleoptika i Voždovca stigao do Čuke, mada se ni tamo nije naigrao. U prvoj sezoni još i nekako, u naredne dve nikako. Proletos samo 127 minuta u Mozzart Bet Superligi, nešto malo više zbirno u evropskim mečevima i Kupu Srbije.

Jasno je dakle da 23-godišnji fudbaler nije planiran za dugoročno rešenje na krilu, jer će kada se Goh spremi morati da Korejcu prepusti mesto. Ali kada Goh bude morao da odmori crno-beli će dobiti još jednu opciju na mestu koje je jesenas pokrivao Kvinsi Menig, koji je ove zime otišao u turski Sivas za 300.000 evra.

Previše bi rizično bilo u takvim situacijama oslonti se samo na mlađanog Trifunovića. Otud Janković kao pojas za spasavanje u slučaju nužde. Goh je svakako prvi pik.



tagovi

Aleksa JankovićZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara