Partizanova struka podržala upravu: Strahinja Pavlović može da ide

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 16:57

Poznato i za koji novac

Planove Partizana u predstojećem prelaznom roku značajno će kreirati dva preostala meča u Grupi L Lige Evrope: direktnog duela sa AZ Akmarom u Hagu i okršaja sa Astanom u poslednjem kolu. Ukoliko crno-beli izbore proleće na međunarodnoj sceni porašće apetiti i moglo bi da se očekuje nekoliko atraktivnih pojačanja, dok bi u drugoj varijanti sredstva za angažovanje novajlije bila znatno skromnija.

No, kako god da se završi učešče jedinog srpskog predstavnika u Ligi Evrope ove sezone čini se izvesnim da Strahinja Pavlović već u januaru napušta Humsku 1. Mladi reprezentativac Srbije, koji nije sastavio ni godinu dana seniorskog fudbala, toliko se brzo razvio da su u klubu procenili kako je sad odgovarajući trenutak za transfer. Još zanimljivje, za ovakav scenario opredelili su se i čelnici i članovi stručnog štaba, pa kad je već takvo saglasje na crno-beloj strani Topčiderskog brda Pavloviću je otvoren put u inostranstvo. U prošlosti je bilo otvorenih sukoba između rukovodilaca i takozvanog sportskog sektora, naročito ako bi se igrač prodavao usred sezone, još ako je važan za tim, međutim, sad je situacija značajno drugačija i svi u Partizanu su uvereni da je vreme da 18-godišnji štoper razduži opremu.

Izabrane vesti

Ostaje otvoreno pitanje pod kojim uslovima. Kako se može čuti, pre mesec, meseci i po dana, Partizan je imao usmenu ponudu u vrednosti od 9.000.000 evra od neimenovanog kluba. Sad, navodno, zahteva milionče više, čime bi se Strahinja Pavlović pozicionirao u vrh liste najskupljih transfera crno-belih. Čak ima nagoveštaja da bi naredne sedmice trebalo da dođu zainteresovani kupci u Beograd, da u direktnim pregovorima postignu cenu za defanzivca koji je igrački eksplodirao tokom 2019. Ako suma bude 10.000.000 evra jasno je da će mu Parni valjak rado izdati sertifikat.

U klubu smatraju kako je za samo deset meseci Strahinja Pavlović prevazišao igranje u Superligi i da bi za njegovu karijeru bilo korisno da se nadogradi u nekom od evropskih klubova. Naravno, finansijski motivi su značajno uticali na takvo razmišljanje. U međuvremenu je, kažu u Humskoj 1, Strahinja Pavlović dobio uverenja belgijskih eksperata da je zdravstveno sve pod konac i da poseduje dokumentaciju kojom može da se preseli u neku od „liga petice“, čime bi palo u vodu pisanje italijanskih medija da mu je zbog toga krajem avgusta propao već dogovoren transfer u Lacio. Neko drugi bi na njegovom mestu klonuo, počeo da igra slabije, ali Pavlović je nastavio da pruža još bolje partije i sam sebi duplirao cenu.

Sad: ko će ga menjati ako ode i kakvi su planovi Partizana za leto, pošto ističe ugovor Bojanu Ostojiću i pozajmica Dominiku Dingi, a Slobodan Rajković je rekao kako mu je prioritet ostanak u italijanskom fudbalu – to je već neka druga tema...

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara