Nikolić, Zahid i Kalulu (© MN Press)
Nikolić, Zahid i Kalulu (© MN Press)

Partizanove pobede dolaze sa klupe: Nikolić doneo tri gola u poslednja tri kola

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 11:44

Crno-beli proširili arsenal pred jednu od presudnih utakmica prvog dela sezone

Može biti da je Igor Duljaj bio u pravu. Ili da ga nisu shvatili, razumeli. Dok je pričao kako su mu neophodna pojačanja i kako ga neko „ne čuje“ mnogima se učinilo da trener šalje skrivene poruke rukovodiocima i da je njihov odnos zahladneo. Pre deluje je da je vapajem za novajlijama šef stručnog štaba Partizana želeo da proširi rotaciju i dobije više različitih rešenja, kojima bi mogao da „lomi“ utakmice.

Ispostavilo se da je Duljaj od povratka sa priprema u Sloveniji, kad je prvi put javno zatražio dodatni kontineg igrača, kvantitetom proširio arsenal, što se najbolje videlo u poslednje tri utakmice, pošto su mu pobede doneli – rezervisti.

Izabrane vesti

Najveća zamerka crno-belima prethodne sezone, kad su ciklus izgurali maltene sa 12 do 14 fudbalera, bila je da nemaju dovoljno sposobne alternative i da momci koji ulaze u igru maltene ništa ne doprinose. Sad je drugačije. Od početka septemra Parni valjak je osvojio devet bodova između ostalog uticajem drugopozivaca. Među njima se posebno izdvojio Nemanja Nikolić, najbolji dokaz onima koji tvrde da napadač ne mora (uvek) samo da postiže golove, ali uvek mora da promeni ambijent u ekipi kad kroči na teren.

Tako je bilo na krovu Tržnog centra „Stadion“ kad je u nadoknadi vremena pogodio za preokret nad IMT-om (3:2), u prethodnom kolu takođe je dobio šansu u drugom poluvremenu susreta sa Radnikom i njegovo proigravanje za Gijasa Zahida omogućilo je novajliji iz Ankaragudžua da poentira čime je Partizan krenuo u još jedan veleobrt, da bi povratnik iz Vojvodine i nekadašnji reprezentativac Norveške istovremeno kročili na teren u Pančevu i osam minuta pre kraja se postarali da satsav iz Humske dobije Železničar. Način na koji je Nikolić spustio loptu pred ofanzivnog vezistu, sa dosta osećaja za prostor, sugeriše koliko može da bude koristan u delikatnim trenucima, jer igrao se 82. minut, favorit je ionako propustio nekoliko prilika da povede, ali za razliku od prvog mandata kad je ponekad reagovao ishitreno, rođeni Kraljevčanin sad donosi prevagu s klupe. Isto kao i Zahid, koji je pogodio dvaput u poslednja dva kola. Na sve to valja dodati da je Mateus Saldanja na debiju u Bačkoj Topoli pogodio mrežu baš kad je ušao u drugom poluvremenu.

I tu dolazimo do pojašnjena Duljajove teze da su mu novajlije potrebne radi šire rotacije. Za razliku od početka sezone, kad nije imao dovoljno aduta, sad računa na pojedince, svesne da će igrati pola sata ili kraće, ali sa jasnim zadacima. Sad, da li će uvek moći da daju golove u završnicama drugi je padež, međutim, u Partizanu su radosni što mogu da se oslone i na klupu u situaciji kad je sledeći meč 171. večiti derbi.

Ta utakmica možda „lomi“ prvi deo sezone. Pod uslovom da domaćin dobije u sredu stekao bi sedam bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu, a to je za prilike u Mozzart Bet Superligi velika prednost. Ruku na srce, bio je i pet bodova u plusu u takmičarskoj 2021/22, pa je završio drugi, tako da...



tagovi

FK PartizanNemanja NikolićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara