(©partizan.rs)
(©partizan.rs)

Partizanovi kobni padovi koncentracije, CSKA slavio u petom minutu nadoknade

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.01.23. | 16:54

Poraz Partizana u generalnoj proveri protiv Armejaca - 1:2

(Od izveštača Mozzart Sporta sa priprema iz Antalije)

Padovi koncentracije Partizanove odbrane bili su prečesti na proverama u Beleku, pa su crno-bele koštali poraza i na generalnoj probi protiv CSKA iz Moskve. Delovalo je da će Partizan izbeći poraz, pošto je u 85. minutu stigao do izjednačenja preko Nemanje Jovića, ali je se sve to prosulo u petom minutu nadoknade, kada je Jaroslav Arbuzov posle karambola u šesnaestercu Parnog valjka postavio konačan rezultat utakmice – 1:2 (0:0).

Izabrane vesti

Da je ostalo 1:1 najzaslužniji za pozitivan utisak u poslednjoj utakmici Partizana u Beleku bio bi Birbas Natho, koji je u 85. minutu pronašao pukotinu u protivničkoj odbrani i doneo izjednačenje crno-belima. Ipak, u završnici je ponovo zakazala Partizanova defanziva.

Izabranici Gordana Petrića umalo su ponovo platili danak pada koncentracije i lošeg otvaranja drugog polzuvremena, što je kaznio Fjodor Čalov u 58. minutu utakmice. Sve do kraja utakmice delovalo je da ekipa iz glavnog grada Rusije ima sve pod svojom kontrolom, iako je Fedotov u poslednjih pola sata zaigao sa deset potpuno novih igrača, ali je već viđeni epilog meča sprečio sjajni Izarelac. Natho je u svom stilu poslao loptu u prostor, a Jović je na pravi način odradio završnicu akcije i pokazao da je više nego ozbiljna konkurencija Kvinsiju Menigu na levom krilu.

Tačno se videlo da su oba tima ovaj meč shvatila sa posebnom važnošću, pa se igralo prilično strpljivo, sa dosta opreza, uz ozbiljno taktičkog nadmudrivanje. Na prvi ozbiljniji pokušaj čekalo se sve do 14. minuta, kada je Zajnutdinov došao do prostora za udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je to učinio prilično neprecizno.

Prva velika greška mogla je skupo da košta Partizan u 20. minutu. Živković je pružio prilično spor pas prema Andradeu, vezista crno-belih nije uspeo da iskontroliše tu loptu, pa je izbubio posed i tako stvorio šansu ruskom klubu. Obljakov je šutirao sa nekih 15-16 metara, ali je Popović uspeo da ukroti taj udarac.

Na isteku pola časa igre ponovo je ostalo prostora na Partizanovoj desnoj strani. Ovoga puta na povratnoj lopti se našao Hesus Medina, koji je opalio iz prve, ali je lopta srećom po crno-bele otišla preko prečeke. Ipak, već u sledećem napadu, posle kombinacije Andrade-Natho-Dijabate, brznogo krilo icrno-belih se našlo u idealnoj sistuaciji za centaršut sa desnog boka, ali je usledila isuviše oštra lopta kojoj nisu bili blizu ni Andrija Pavlović, niti Nemanja Jović.

Veoma borbeno i srčano u utakmicu je ušao i Kristijan Belić, koji je ulazio u žestoke duele sa igračima iz protivničkog manevra. Brojne je uspešno rešavao u svoju korist, ali je malo i preterao u grubosti, pa je zaradio javnu opomenu u 34. minutu utakmice.

U sakom slučaju prvo poluvreme je pokazalo Partizanu da može da se nosi za ozbiljnim protivnicima i predstavljalo pozitivan znak šefu struke Grodanu Petriću pred ono što njegovu ekipu očekuje već od narednog vikenda.

Na tribinama je bilo prisutno oko 200 najavatrenijih pristalica Armejaca, koje su se okupili još pola sata pre početka utakice i gromoglasno podržavali svoju, ali i protivničku ekipu, uprkos olujnom vetru koji je zahvatio Belek u toku popodneva.

Već u prvom minutu nastavka utakmice moglo je da bude kobno po crno-bele. Popović je pogrešio u dodavanju, lopta je stigla do Fjodora Čalova, koji je bio sam na ivici kaznenog prostora, snažno je šutirao, ali ne i precizno, pa nije bilo previše opasno po gol Parnog valjka. Velike probleme u nastavku utakmice stvarao je i snažan vetar, koji je duvao u pracu Partizanovog gola, pa često nije bilo moguće uputiti dubinsku loptu sa svoje polovine.

Petrićev tim je bio u poređenom položaju u uvodnoj fazi nastavka, a jedino što je uspeo da uradi bio je udarac Andradea iz daljine sa oko 35 metara udaljenosti, što je Akinfejev uspeo da ukroti.

Pad koncentracije Partizanove odbrane dogidio se u 58. minutu, kada je posle kornera i smušenosti Partizanove odbrane, Objljakov na ivici peterca doturio loptu do Čalova, a ovaj pogodio bliži ugao Popovićevog gola. Taj trenutak se dogodio samo četiri minuta pre nego što je Vladimir Fedotov izmenio čitavu ekipu na terenu i ubacio veliki broj mlađih prvotimaca.

Čak i nakon promene igrača na terenu CSKA je bio taj koji je napadao. Ipak, nije bilo previše konkretnih prilika, izuzev situacije iz 65. minuta, kada se iz daljine oprobao Egor Noskov.

Odgovor sa druge strane usledio je tek u 75. minutu, kada je Šehović odličnim prodorom iznudio slobodan udarac sa samog ćoška kaznenog prostora, iskosa sa leve strane. Natho je potom gađao same suprotne rašlje, ali je vremešni Akinfejev fenomenalno reagovao i izvadio loptu iz gola.

Taj pokušaj je zapravo bio najava prave Partizanove završnice utakmice u kojoj je diregentsku palicu preuzeo najbolji igrač ovog tima i uticao da zakljičak Partizanovih priprema u Beleku. Međutim, on ipak nije imao čarobni štapić da spreči poraz svog tima.

PARTIZAN – CSKA MOSKVA 1:2 (0:0)

/Jović 85 - Čalov 58, Arbuzov 95/

Arkadia Sport Resort

Gledalaca: 300

PARTIZAN: Popović – Živković, Ilić, Vujačić, Šehović – Belić, Andrade – Dijabate (od 60. Jevremović), Natho, Jović – Pavlović.

Klupa: Lukač, Stjepanović, Jevremović, Petrović, Vlahović

CSKA: Akifejev - Roča, Kučajev, Divev - Barbosa, Obljakov Glebov, Medeš, Kučajev, Zajnutdinov - Čalov  Medina.

Klupa: Torop, Bokov, Muhin, Šenjokov, Zabolotnji, Nabakin, Lukin, Glušakov, Ermakov, Kisljak, Arbuzov, Noskov, Karaskav, Gaič.



tagovi

FK PartizanNemanja JovićGordan PetrićCSKA Moskva

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara