Partizanovi mogući rivali u plej-ofu: Od Lacija, preko Trabzona i Brage do Šerifa i Bodea

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 22:54

Moguće da Partizan izvuče i letošnjeg dželata iz kvalifikacija za Ligu Evrope

Propustio je partizan fenomenalnu šansu da se ode direktno u osminu finala i sebi polakša život na evropsko proleće. Na ruku mu je išao i rezultat iz Klena ali nije uspeo da kod kuće iskoristi zicer protiv Slovackog pa će morati u plej-of za osminu finala Lige konferencije.

A tamo ga čekaju trećeplasirani timovi iz grupne faze Lige Evrope. Neka ozbiljna imena ali i neki rivali protiv kojih bi crno-beli bili favorit.

Izabrane vesti

Najzvučnije ime je svakako Lacio koji je posle poraza u Roterdamu i ludog raspleta u grupi pao u baraž za ligu konferencije iako su sva četiri tima završili sa istim brojem bodova.

Tu je i evropski veteran Braga koji je ispala u grupi sa dva Uniona, kao i turski šampion Trabzon koji je bez Evrope ostavio Crvenu zvezdu. Mogući rival je i malerozni Karabag koji je zspkoj sjajnim rezultatima u Evropi od letos na neverovatan način prokockao drugo metso u grupi. Potencijalni protivnik je i Partizanov letošnji dželat iz kvalifikacija za Ligu Evrope, kiparski AEK iz Larnake. Na papriu, kao dva najlakša rivala izgledaju norveški Bode i moldavski Šerif. Spisak mogućih rivala zatvara bugarski Ludogorec koji je u jakoj grupi sa Betisom i Romom zauzeo treće mesto iako je bio na pragu senzacije u Rimu i osvajanja drugog mesta kojim bi Vučicu poslao u takmičenje ispod.

Partizan će dakle igrati plej-of za osminu finala, a ako prođe nekog od pomenutih osam protivnika, onda ga čekaju pobednici grupa od kojih samo neće moči da izvuče Nicu sa kojom je bio u grupi. Preostalih sedam potencijalnih rivala su Bašakšehir, Vest Hem, Viljareal, AZ Alkmar, Jurgorden, Sivas i Slovan. Sve to je Partizan mogao da izbegne da je večeras savladao Slovacko…


tagovi

Žreb za Ligu koneferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara