Partizanu dva penala i mesto iznad Zvezde posle godinu i po dana: Još jedan triler rešen u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 17.09.23. | 21:46

Crno-beli drugi put uzastopno nadoknadili dva gola minusa i slavili 3:2

Kao da je vreme stalo. Kao da se ništa nije dešavalo dve sedmice. Protiv IMT-a spas u poslednji čas, sa Radnikom isti scenario u prvom meču Partizana posle reprezentativne pauze. Opet je gledao porazu u oči, ali se još jednom izbavio iz delikatne situacije i veleobrtom nagovestio spremnost da se trka sa Crvenom zvezdom – 3:2.

Na identičan način, posle dva gola minusa, do slavlja u dubokoj nadoknadi stigao je crno-beli sastav, preskočio šampiona države i pokazao ono što mu je tako nedostajalo prethodne sezone. Snažan karakter. A negledljiv, skroman, ni „s“ od sportski tim iz Surdulice kaznio za bezgranična odugovlačenja i presudio mu sa bele tačke. Biće u javnosti polemike, ali je utisak da su oba jedanaesterca za tim Igora Duljaja opravdana i da je na koncu sedmog kola Mozzart Bet Superlige zaslužio pobedu kojom je posle godinu i po dana na tabeli preskočio večitog rivala.

Izabrane vesti

U još jednom šizofrenom meču Parni valjak je patio zbog stranaca (katastrofalni Menig, Severina i Kanute), ali srećom po njega zbog legionara je i slavio, pošto su Gajis Zahid iz igre, a Mateus Saldanja i Bibars Natho sa bele tačke obradovali oko 1.500 fanatika, koji iz kolo u kolo prate tim i veruju u čudo. Pitanje je hoće li se na kraju sezone ono desiti, ali posle dve lude pobede imaju pravo svi u Humskoj, ako ništa drugo, makar da veruju. Na kraju krajeva, nalaze se tamo gde žele da završe. Iznad Crvene zvezde.

Da, iza TSC-a, ali valja podsetiti da će za mesec dana u Kragujevcu protiv Radničkog imati zicer da se popnu na vrh tabele, ako u međuvremenu dobiju i preostale utakmice.

Ovu su dobili na – mišiće. I na onu stvar. Za razliku od bezličnog prošlosezonskog tima ovaj ima... Petlju. Prkos. Inat. Da se vrati kad ga otpišu, kad ga možda i sudija sapliće, a protivnik koristi svakojake trikove. Daleko od toga da bi trebalo posmatrati Partizan u ulozi žrtve, međutim, u konkretnom slučaju preživeo je čudnu odluku Dejana Trifkovića i pojedine reakcije gostiju koje dodirnih tačaka sa sportskom kulturom nemaju.

Posle prvog poluvremena meča u Humskoj moglo se na tribinama čuti: „Partizan ne zna da igra, Dejan Trifković ne zna da sudi.“. Teško je prevariti publiku, pa neka je malo na stadionu – formiranog stava da su crno-beli formirali ekipu u neskladu sa ambicijama kluba, a Sudijska komisija delegirala čoveka koji donosi, u najmanju ruku, diskutabilne odluke.

Prvo o igri.

Skoro da je nije bilo. Čak i tako je domaćin, više na poteze pojedinaca, nego organizovanim akcijama pretio: Natho pogodio stativu, imao Izraelac još jednu šansu, udarce Severine i Belića ukrotio Ranđelović, a sve ostalo u izvedbi crno-belih bilo je Bogu plakati. Promašio je Igor Duljaj promocijom Zlataha Šehovića na mesto levog beka, beskrajno veruje holandskom tandemu Menig - Severina iako za to nema realnog osnova, njegov tim se do odlaska na odmor mučio, između ostalog i što je sa Kanuteom na sredini terena izgledalo da ima igrača manje.

A onda o suđenju... Kad je već imao dva gola minusa, pokušao je Partizan da se vrati rezultatski u meč, postigao gol zahvaljujući realizaciji Mateusa Saldanje, na pas Ksandera Severine, da bi Trifković procenio kako je Holanđanin nekoliko sekundi ranije faulirao Harisa Hajdarevića!? A istina je sledeća: Severina je prvo pokupio loptu i odigrao do Kanutea, posle čega se o njegovu nogu sapleo fudbaler gostiju. I sve se to dešavalo ispred dobro pozicioniranog Trifkovića, koji – ako je uopšte nešto bilo sporno – to morao odmah da vidi. Ovako je čekao signal iz VAR sobe, pa sam otišao da gleda snimak i procenio da je reč o prekršaju fudbalera crno-belih.

Taj detalj je iznervirao Aleksandra Šćekića (crveni karton zbog protesta, u ulozi rezerviste) i publiku, sklonu skandiranju: „Lopovi, lopovi“.

Koja i u Surduličanima: odavno lošija ekipa nije posetila Humsku. I u sportskom, i u smislu fudbalske kulture. Em, što s loptom nisu vični, em što su dosta vremena proveli na travi, štedeći vreme. Legitimo jeste, ali je pitanje da li je baš svaki put bilo povoda za odugovlačenjem. Na primer, pojedincima je, da bi izveli korner, bio potreban čitav minut!? Sramota! Golove su postigli iz kontri, usled grešaka i postavci i kratera u odbrani crno-belih, ali u pozicionoj igri, smisla i(li) organizacije nije bilo. Činjenica da je jedan od najboljih pojedinaca meča bio golman Stefan Ranđelović jasno sugeriše kakvog je opredeljenja bio Radnik. Pohvale zaslužuje još samo Borko Duronjić, zbog asistencije Mateji Gašiću (novajliji iz Rada stisak ruke zbog evrogola) i načinu na koji je završio kontru „tri na jedan“.

Mada, to više pokazuje u kakvom je stanju Partizan nego što je reč o umeću Radnika. Čak i takvi crno-beli su, kad su prebacili u viši stepen prenosa, uspeli da postignu tri gola u razmaku od pola sata i prvi put posle aprila 2022. preskoče na tabeli Crvenu zvezdu, koju će ugostiti sledeći put kad budu u Humskoj.

Ko sme da kaže da opet neće biti neki triler?

PARTIZAN – RADNIK 3:2 (0:2)

/Zahid 61, Saldanja 81p, Natho 97p - Gašić 7, Duronjić 28/

Stadion: Partizana. Gledalaca: 1.500. Sudija: Dejan Trifković. Crveni karton: Šćekić (Partizan) sa klupe, Oreščanin (Radnik) u 93. minutu

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 6 – Stojković 5,5, Ilić 6, Marković 6,5, Šehović 5 (od 74. Kalulu 6) – Kanute 5 (od 46. Nikolić 6,5), Belić 7 – Severina 5 (od 89. Baždar -), Natho 7, Menig 5 (od 46. Zahid 7) – Saldanja 7,5 (od 98. Antić -).

RADNIK (3-4-3): Ranđelović 7,5 – Abubakar 5, Vranjanin 5, Oreščanin 5 – Gašić 5, Hajdarević 5, Mitošević 5 (od 59. Milićević 5), Jović 5 (od 69. Tomašević 5) – Duronjić 5 (od 38. Kočić 5), Kunić 5 (od 69. Čumić 5), Bogdanović 5 (od 69. Ndži 5).

Igrač utakmice: Mateus Saldanja (Partizan)





SRBIJA - MOZZARTBET SUPERLIGA - 7. KOLO

Subota

Čukarički - Crvena zvezda 2:1 (1:0

/Docić 23pen, Adetundži 75 - Kraso 47pen/

TSC - Železničar 6:3 (3:0

/Đakovac 3, 10, Stanić 37, Cvetinović 67, Pantović 78, Vulić 93 - Đorđević 55, 80, Šušnjar 90/

Voždovac - Mladost Lučani 3:1 (1:1

/Burmaz 16, Vujanović 48, Mitrović 89 - Varjačić 41/

Spartak - Vojvodina 2:0 (1:0

/Vidaković 15, Ubiparip 55/

Nedelja

Radnički KG - Javor 2:0 (1:0)

/Činedu 45, Bevis 82/

Novi Pazar - Napredak 2:1 (1:0)

/Ergelaš 11, Ljajić 65 - Ljubomirac 57/

Radnički Niš - IMT 1:0 (1:0

/Petrov 33pen/

Partizan - Radnik 3:2 (0:2)

/Zahid 61, Saldanja 81 penal, Natho 90+7 penal - Gašić 6, Duronjić 27/



tagovi

Mateus SaldanjaGajas ZahidBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara