Saldanja (©Starsport)
Saldanja (©Starsport)

Partizanu se ponovo smeši prvi šešir ako uđe u Ligu konferencije

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.08.23. | 09:09

Potrebno da ispadnu dva favorita i naravno, najbitnije, da crno-beli prođu dalje

Jeste pomalo ironična igra sudbine: Partizan će imati pakleno težak zadatak da večeras nadoknadi dva gola minusa protiv Sabaha (0:2), a u isto vreme mogao bi da ima fenomenalnu situaciju ako bi se plasirao u grupnu fazu Lige konferencije, jer je nadomak – prvog šešira.

Kockice su se tako posložile da je crno-belima potrebno dva favorita, dva kluba sa boljim koeficijentom od njih, da ispadnu do kraja kvalifikacija, pa da predstavnik Srbije uskoči u najjači šešir. Ali, naravno, osnovni uslov je da Partizan eliminiše večeras Sabah (21.00), a onda i pobednika duela Nordsjeland (Danska) – FCSB (Rumunija), koji će od 19 časova igrati revanš u Skandinaviji. Prvi meč u Bukureštu završen je bez golova.

Izabrane vesti

U ovom momentu, prema projekciji žreba za grupnu fazu, Partizan je drugi najbolji tim drugog šešira. Istina, bili su crno-beli i prošle jeseni u prvom šeširu, pa su im upale “koske” zvane Keln iz drugog i Nica iz trećeg. I pored toga opet su prošli dalje.

Ima parova u 4. kolu kvalifikacija gde bi neki od bolje rangiranih klubova mogao da ispadne i pogura Partizan do prvog “ćupa”. Recimo, Osasuna će igrati sa pobednikom duela Klub Briž – Akurejri, a to će izvesno biti Belgijanci. Partizanu bi išlo na ruku da Španci prođu dalje, jer imaju manji koeficijent od crno-belih.

Bolji rejting ima i AZ Alkmar, koji će u četvrtoj rundi igrati sa boljim iz duela Aruka (Portugalija) – Bran (Norveška). Na minu bi mogao da nagazi i Dinamo iz Kijeva, koji najpre u trećem kolu igra sa grčkim Arisom (prvi meč dobili Grci 1:0), a ako prođe, onda u četvrtom sa Bešiktašem ili Nefčijem. Od ta četiri kluba samo Ukrajinci imaju bolji koeficijent od Partizana, tako da bi crno-belima odgovaralo da bilo ko, osim Dinama, stigne do grupe.

Bolji rejting od Partizana ima i Ferencvaroš, koji će ukrstiti koplja najverovatnije sa Žalgirisom, koji će se iz kvalifikacija za Ligu Evrope preseliti u “mlađi” kup.ž

Ispred Partizana u drugom šeširu je danski Midjilend, kojeg čeka isto jako težak put do grupe: prvo ima revanš sa Omonijom u trećem kolu (prvi meč dobili Kiprani 1:0), a ako prođe ići će na pobednika duela Legija (Poljska) – Austrija Beč. Dakle, sasvim bi odgovaralo srpskom predstavniku da Danci budu jedan od klubova koji neće dobaciti do grupne faze.

Na papiru sve to izgleda lepo, primamljivo i možda malo ironično zbog situcije u kojoj je Partizan. A, u Humskoj će gledati večeras kako svoju živu glavu da izvuku, pa tek onda će gledati kako stoje u poretku klubova pred četvrtu rundu kvalifikacija.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeSabah

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara