©AFP
©AFP

Patrik vratio Sao Paulo napobednički kolosek: Atletiko na penal ruletu ostao bez finala Sudamerikane

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 05:07

Domaćin uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka (2:0), a potom se boljim izvođenjem jedanaesteraca plasirao u finale

Poraz (1:3) u prvom susretu dva brazilska predstavnika u polufinalu Kopa Sudamerikane bio je dovoljan motiv za Sao Paulo koji je u revanšu, zahvaljujući pogocima Patrika uspeo da neutrališe zaostatak, a potom penalima i izborio duel za trofej protiv Independijente del Valjea.

Prvom pobedom posle šest utakmica tim Rožerija Senija najavio je izlazak iz krize, a da je Sao Paulo rešen da stavi tačku na niz bilo je jasno po pristupu domaćina već od uvodnih minuta.

Izabrane vesti

Posle samo četiri minuta igre Sao Paulo je prepolovio zaostatak golom Patrika koji je spretno dočekao odbijenu loptu posle udarca Lusijana i odbrane Renana i smestio je u mrežu. Pogodak domaćina u potpunosti j rasplamsao borbu, a u duelu spuštenih gardova nešto konkretniji su bili igrači Sao Paula. Ofanziva ekipe sa Morumbija urodila je plodom u 64. minutu kada je Patrik spretno reagovao na centaršut Alisona sa desnog krila i sa druge stative ga prosledio u mrežu.

Drugim golom iskusnog veziste Senijev tim je obezbedio penal rulet, a potom i pobedu nakon što je Baralasa gađao preko prečke, a Leo Pereira pored gola, te je uzalud bila i Renanova odbrana Lusijanovog penala.

Eliminacijom drugog brazilskog predstavnika Sao Paulo je zakazao finale Kopa Sudamerikane protiv Independijente del Valjea koji je takođe uspeo da režira preokret u polufinalu i eliminiše Melgar.


KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Melgar - Independijente del Valje 0:3 (0:1), prvi meč 3:0

/Diaz 28, 53, Segovia 88/

Petak

Sao Paulo - Atletiko Gojaniense 2:0 (1:0) penalima 4:2 , prvi meč 1:3

/Patrik 4, 64/



tagovi

Kopa SudamerikanaSao PauloAtletiko Gojanense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara