Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Patriotas i Miljonarios, dva univerzuma

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.24. | 23:03

Ambasadori iz Bogote neporaženi na 12 proteklih sukoba sa Bojakom u kolumbijskom šampionatu

Od 20 timova koji čine kolumbijsku elitnu diviziju, na kraju ligaškog dela Aperture će osam najboljih da se plasira u fazu poznatu kao Kvadrangular. Posle sedam odigranih kola, rastojanje od gornjeg do donjeg bloka tabele veoma je kratko u bodovnom smislu, i tako samo jednom pobedom ili porazom može da se oscilira do čak devet pozicija.

Veći deo utakmica rasporedom predviđenih za osmog kolo već je odigrano, a jedna od tri preostala je ona između Patriotasa i Miljonariosa koja je na program noćas sa početkom od 02:20 po srednjoevropskom vremenu na stadionu La Indepedensija u Tunhi. I za jedne i za druge, ovaj okršaj stiže u veoma važnom trenutku, s obzirom na balans takmičenja u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Tim Harolda Rivere ima jednu od najgorih kampanja ikada viđenih na kratkim turnirima. Ovaj tim je jedini koji nije pobedio u dosadašnjem toku prvenstva, što je rezultiralo sa tek dva nerešena ishoda i čak pet pretrpljenih poraza, dodajući na to gotovo neverovatnu činjenicu do još nisu postigli gol. U poslednjem okršaju, doživeli su minimalan poraz na gostovanju u predgrađu Bogote od ekipe La Ekidada poraza od La Ekidada.

02.20: (3,90) Patriotas Bojaka (3,20) Miljonarios (1,95)

Patriotas je definitivno izuzetak u negativnom smislu, od starta sezone, jer je najlošiji tim u ligi sa samo dva osvojena boda. Dakle, već na startu sezone, sve su pretpostavke i izgledi da će se ovaj tim tokom 2024. godine zaista boriti za opstanak u najjačoj kategoriji. Čak i kada su u pitanju igre kod kuće, ne očekujemo da će imati veliki ofanzivni obim protiv Miljonariosa, koji imaju jaku odbranu.

Miljonarios se posle dve godine ponovo suočava sa Patriotasom, jer je lokalni sastav prethodnu sezonu proveo u Kategoriji B. Ipak, tim Alberta Gamera primoran je da krene u potragu za ćitavim plenom, pošto je u prethodnom kolu na El Kampinu izgubio od Agilasa Doradasa. Kao novost, Ambasadori će imati povratak u opticaj veći deo igrača kao što su Emerson Rodrigez kao i Makalister Silva, Danijel Katanja, Huan Karlosa Pereira i Leonardo Kastro. Alvaro Montero nije dostupan zbog suspenzije, dok će se sa druge strane, kao veliki izostanak kategorizovati odsustvo Andresa Ljinasa.

Tokom treninga ovog petka, centralni defanzivac imao je fizičke probleme i nije mogao da ispuni obaveze, zbog čega neće biti uključen u tim u ovom kolu. Defanzivac je pretrpeo preopterećenje butnih mišića, pa je iz medicinskog odeljenja Milionera odlučeno da se ne rizikuje. Njegovo mesto bi zauzeo Oskar Vanegas, koji bi igrao u paru sa Huanom Pablom Vargasom.

Barem u teoriji, Miljonariosi u ovaj meč ulazi sa širokim favorizovanjem i potrebna im je nova pobeda u takmičenju, pošto su pali na osmo mesto. Ambasadorski tim trenutno ima 11 bodova na svok kontu, ali je i na maloj udaljenosti od prvoplasiranog Tolime i mogao bi da prepolovi razliku od šest bodova u slučaju pozitivnog rezultata. Njihova kampanja do sada broji tri pobede, dva remija i dva poraza, uz osam postignutih i samo četiri primljena gola, što ih svrstava u jednu od najboljih odbrana. Uzimajući u obzir da se suočavaju sa protivnikom koji nije uspeo ni jednom da postigne gol u šampionatu, ovo je velika prednost u njihovu korist.

U drugim situacijama, verovali bismo da bi Milioneri mogli imati više poteškoća, zbog nedostatka kapaciteta u ofanzivi, ali protiv tima sa karakteristikama Patriotasa vrlo je verovatno da će dominirati. Kao što je već spomenuto, prošle su dve godine od kako su se ovi timovi poslednji put susreli u nekom zvaničnom meču, a tom prilikom na stadionu u Bogoti viđen je remi bez golova.

Štaviše, Patriotas nije uspeo da savlada Milionere na prethodnih 12 utakmica, u kojima su doživeli čak 10 poraza uz samo dva nerešna ishoda. Poslednja pobeda tima iz Tunhe zabeležena je još u sezoni iz 2016 . godine, na ovom istom stadionu, kada je domaći sastav slavio minimalnom pobedom.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - 8. KOLO

Četvrtak

Santa Fe - Junior 3:0 (2:0)

/Rodrigez 32, Miljan 40, Čavera 78pen/

Tolima - Bukaramanga 0:0

Petak

Amerika Kali - La Ekidad 0:1 (0:1)

/Viveros 35/

Onse Kaldas - Pereira 1:2 (0:2)

/Moreno 90pen - Kintero 2, Ibarguen 7/

Fortaleza - Bojaka Čiko 1:1 (1:1)

/Para 2 - Plazas 4/

Subota

Agilas Doradas - Envigado 2:0 (1:0)

/Kabaljero 17, Rodrigez 83/

Pasto - Deportivo Kali 0:1 (0:1)

/Kordoba 7/

Nedelja

00.10: (2,90) Alijansa (3,20) Independijente Medeljin (2,35)

02.20: (3,90) Patriotas Bojaka (3,20) Miljonarios (1,95)

Odloženo

Atletiko Nasional - Jaguares Kordoba

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1PatriotasMiljonarios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara