Paulinjo (©AFP)
Paulinjo (©AFP)

Paulinjovi golovi u Volfsburgu kao aspirin za glavobolju Bajera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 19:27

Brazilac doneo veliku pobedu Farmaceutima

Nanizao je Bajer Leverkuzen tri poraza (dva u Ligi Evrope), u minulom kolu Bundeslige izgubio od Kelna, ali i ostao bez talentovanog Florijana Virca na duže staze zbog povrede. Zato je pobeda na Folksvagen areni, teškom mukom izvojevana, došla kao lek na ranu. Preživeli su Farmaceuti napade domaćina, sačuvali mrežu od nekoliko sjajnih pokušaja rivala, a onda je Paulinjo za šest minuta zapečatio sudbinu Vukova - 2:0.

Veoma bitna pobeda za četu Herarda Seoanea. Zadržala je treće mesto, iskoristili remi Lajpciga sa Frankfurtom i pobegla mi tri boda. Dortmund je ispred sa šest bodova više, dok je petoplasirani Frajbrug na istom saldu kao Bikovi. Jasno, najvažnije je ostati u četiri i Farmaceuti su na dobrom putu.

Izabrane vesti

Volfsburg je sa druge strane impresivno počeo sezonu, a onda se sve srušilo kao kula od karata. Serija loših rezultata dovela je do promene na klupi, Marka van Bomela nasledio je Florijan Kofeldt, ali nije bilo prevelikog pomaka. Zato posle 27 utakmica Vukovi sede na 12. mestu sa 31 bodom, 12 od mesta koja vode na evroscenu.

Dominirao je domaćin u prvom poluvremenu, bio je Lukas Hradecki na velikim mukama, ali je bio i na visini zadatka. Lukas Nmeša je pripretio u 17. minutu, ali je Finac odlično intervenisao. Samo pet minuta kasnije sjajan šut Maksa Arnolda sa distance, ali Hradecki uspeva da ukroti i njegov projektil. Ponajbolju šansu za goste u prvih 45 minuta imao je Serdar Azmun, ali je u 41. minutu sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored desne stative.

Prvu priliku po povratku sa pauze imao je domaćin i to dotad najveću. Jonas Vind je tukao sa ivice šesnaesterca i pogodio levu stativu! Od tog trenutka je opao tempo, Leverkuzen je počeo da preuzima konce igre i onda u poslednjih nekoliko minuta došao do tri boda.

Igrao se 86. minut kada je Paulinjo šutirao sa ruba kaznenog prostora, proturio loptu kroz noge Bornovu i matirao Pervana. Imala je lopta čudnu putanju, naglo promenila smer, što je na kraju i prevarilo austrijskog čuvara mreže.

Samo šest minuta kasnije sjajan prodor Demirbaja po levom boku, a onda i idealan centaršut ka Paulinju, koji se samo poklonio i overio pobedu svoje ekipe sa ivice peterca.

NEMAČKA 1 – 27. KOLO

Petak

Bohum - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:0) - PREKINUTO U 69. MINUTU

/Plea 55, Embolo 61/

Subota

Grojter Firt – Frajburg 0:0

Herta – Hofenhajm 3:0 (1:0)

/Štark 39, Belfodil 63, Raum 74 ag/

Majnc – Arminija 4:0 (1:0)

/Burkart 1, 74 pen, Niakate 65 pen, Ingvartsen 79 pen/

Štutgart – Augzburg 3:2 (1:2)

/Anton 44, Marmuš 79, Tijago 85 – Han 6, Gregorič 45+1/

Bajern Minhen - Union Berlin 4:0 (3:0)

/Kuman 16, Kuasi 25, Levandovski 45+1 pen, 47/

Nedelja

RB Lajpcig - Ajntraht Frankfurt 0:0

Volfsburg - Leverkuzen 0:2 (0:0)

/Paulilnjo 86, 90+2/

Keln - Dortmund U TOKU



tagovi

PaulinjoLukas HradeckiJonas VindBundesligaBajer LeverkuzenVolfsburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara