Veljko Paunović (AFP)
Veljko Paunović (AFP)

Paunović i dalje štuca u meksičkim derbijima, ali imaće popravni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 05:43

Gvadalahara Čivas srpskog stručnjaka poražena od Atlasa u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Klausure

Problemi za Veljka Paunovića na startu plej-ofa meksičke Klausure. Gvadalahara Čivas srpskog stručnjaka poražena je u prvoj utakmici četvrtfinala od gradskog rivala Atlasa (1:0) tako da se nastavila praksa štucanja u derbi utakmicama. Međutim, Paunović i njegovi puleni imaće priliku za popravni već za tri dana na svom Akron stadionu.

Uradio je 45-godišnji strateg velike stvari sa Rohiblankosima otkako je krajem prošle godine stigao u Centralnu Ameriku, ali će obaranje klupskog rekorda po broju ligaških bodova (34) brzo biti zaboravljeno ako popularni Kampeonisimo ne napravi preokret u revanšu.

Izabrane vesti

Čini se da je Paunovićeva četa mogla i bolje da prođe noćas budući da je malo pre isteka pola sata igre Viktor Guzman propustio priliku da realizuje jedanaesterac i donese prednost gostima. Njegovu epitet tragičara podvukao je i podebljao Ekvadorac Hulijan Kinones volejem krunisavši akciju posle kakve se protivnički treneri obično hvataju za glavu. Utisak da je gol olako primljen pošto mu je prethodilo samo ispucavanje golmana Vargasa i glavom spuštena lopta Furha. Jednostavno, ofanzivac Atlasa nije smeo da nadskoči odbranu Čivasa, kao što ni Kinones nije smeo da ostane sam poput duha.

Gvadalahara je u drugom delu imala jalov posed oličen kroz samo jedan udarac u okvir gola, dok se Atlas trudio da sačuva minimalnu prednost i sporadičnim pokušajima eventualno duplira vođstvo. Međutim, nije bilo previše opasnosti za goste pošto nijedan od 11 šuteva nije išao u okvir.

Posle kiše golova i remija 3:3 u ligaškom derbiju, prvi okršaj ovih rivala u plej-ofu doneo je anti-klimaks. Ali kroz tri dana ponovo bismo mogli da gledamo vatromet jer će Čivas u jednom trenutku morati da se otvori i da krene na sve ili ništa.

MEKSIKO 1 (PLEJ-OF KLAUSURE) – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Santos Laguna - Monterej 0:0

Atletiko San Luis - Klub Amerika 1:3 (1:3)

/Bonatini 25 - Rodrigez 10, Valdes 20, Suarez 35/

Petak

Atlas - Gvadalahara Čivas 1:0 (1:0)

/Kinones 42/

05.10: (1,95) Tigres (3,50) Toluka (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaAtlas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara