Veljko Paunović (@AFP)
Veljko Paunović (@AFP)

Paunović krenuo po krunu u Meksiku: Vega i dalje okajava grehe

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 23:10

Plej-of Aperture: Čvas Gvadalahara u prvom meču četvrtinala dočekuje na stadonu Akron Unam Pumas, ekipu iz prestonice

Turbulentna sezona za Veljka Paunovića. Početkom godine je sve bilo bajno, kada je stigao do finala Klausure, ali je Tigres u dvomeču za titulu bio bolji. Čivas je bio prvi favorit za krunu, ali kriza tokom ligaškog dela.

Bilo je priče o smeni, o zahladnelim odnosima sa sportskim direktorom Fernandom Jerom… Srbin je odbio špansku Almeriju. Sve je sada ostavljeno za kraj godine, kada će biti jasno da li nastavlja misiju u Meksiku. Počinje plej-of, najvažniji deo sezone, kada se rešava pitanje šampiona Aperture, drugog dela prvenstva Sombrerosa.

Izabrane vesti

Gvadalahara je bila tek na na petom mestu u ligaškom delu sezone, pa nije izborila ni da revanš četvrtinala plej-ofa igra na svom terenu. Unam Pumas je rival u borbi za polufinale, a prvi meč igra se noćas (04.05) na stadionu Akron u Zakopanu, delu milionske Gvadalahare.

04.05: (2,35) Gvadalahara (3,35) Unam Pumas (3,15)

Imao je nekadašnji zlatni selektor omladinaca Srbije problem sa najvećim zvezdama. Suspendovao ih je, ali su posle vraćeni posle pritiska javnosti. Radi se o, uz Klub Ameriku, najvećem klubu kod Sombrerosa, zemlje koja živi za najvažniju sporednu stvar na svetu. Dugo je vodio rat sa prvom violinom tima, Aleksisom Vegom. Iako je bilo najava da se Vega vrati u tim, verovatno će srpski stručnjak da ostane tvrdog stava i da ostavi problematičnog vezistu na klupi.

U tim se vraćaju Hilberto "Tiba" Sepulveda i Hilberto Orosko Čikueta. Od ranije su van stroja zbog povreda Kisneros i Masijas. Ovi timovi su igrali u poslednjem meču ligaškog dela sezone pre tri nedelje, kada je ekipa iz Meksiko Sitija pobedila Gvadalaharu sa 1:0 golom Fernandeza.

02.10: (4,10) Puebla (3,50) Tigres (1,90)

Čivas je ove sezone ima čak tri poraza na svom terenu, uz pet trijumfa i remi. Pume su do pobede ovog meseca protiv ekipe iz Gvadalahare, poraženi od narednog rivala na četiri vezana meča.

Očekuju se pune tribine stadiona Akron, skoro 50.000 biće uz crveno-bele. Pravila u šampionatu Meksika su takva da u slučaju da posle dvomeča rezultat bude izjednačen, neće bti produžetaka već će bolje plasirani tim u ligaškom delu sezone biti u prednosti.

Da je plej-of u Meksiku jedan od najneizvesnijih na svetu govore i rezultati prvih meča četvrtfinala. Prve dve ekipe posle ligaškog dela sezone nisu pobedile u gostima, Monterej je poražen, dok je Klub Amerika igrala nerešeno u Leonu.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

MEKSIKO 1 - APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Leon – Klub Amerika 2:2 (2:1)

/Belon 2, Lopez 39 – Martin 6, Martin 47/

Atletiko San Luis – Monterej 1:0 (1:0)

/Čavez 21/

Petak

02.10: (4,10) Puebla (3,50) Tigres (1,90)

04.05: (2,35) Gvadalahara (3,35) Unam Pumas (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Veljko PaunovićMeksiko 1MeksikoČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara