Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunović posle debakla traži strpljenje: Videćete koliko mogu

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 22:25

"FA kup je simpatično takmičenje, ali nismo smeli da rizikujemo", kaže srpski trener nakon poraza od šestoligaša

Kup takmičenja širom Evrope odavno su izgubila na važnosti, mnogi timovi iz najjačih rangova ih više ne doživljavaju ozbiljno pa su iznenađenja postala redovna.

U najjstarijem fudbalskom takmičenju Evrope, engleskom FA kupu, ove subote videli smo dva. Njukasl je izgubio od trećeligaša Kembridža (0:1), a Reding od šestoligaša Kiderminstera (1:2), iako je vodio na poluvremenu.

Izabrane vesti

Ljuti su bili navijači plavo-belih posle utakmice, mediji kritički nastrojeni, ali Veljko Paunović pokušava da smiri situaciju i tvrdi da zna šta radi. Pre svega, uveren je srpski trener da će na klupi dočekati duel sa vodećim timom Čempionšipa, Fulamom, koji je na programu u utorak.

"U fudbalu je sve moguće. Ja uvek dajem svoj maksimum, pa šta se desi - desi se. Nastavićemo da radimo najbolje što možemo, a ja verujem. Verujem u sebe. Ne znate koliko mogu. Stvari s kojima se suočavamo su van naše kontrole, ali se mi koncentrišemo na ono na šta možemo da utičemo. Danas smo mogli da budemo bolji u drugom poluvremenu, ali smo igrali protiv iskusne ekipe. Januar će biti težak, još nismo u formi, ali smo hrabri i željni da napredujemo. Kada nam se vrate povređeni igrači bićemo jači. Preokrenuću ovu situaciju i za nekoliko meseci vodićemo drugačiji razgovor", konstatovao je Paunović, čija se ekipa nalazi na tri boda od zone ispadanja iz drugoligaškog karavana.

Srpski trener više puta istakao je da mu povrede prave velike probleme ove sezone. Za duel sa Kiderminsterom napravio je čak osam promena u odnosu na tim koji je igrao pet dana ranije protiv Derbi Kauntija u Čempionšipu i šansu dao mladim igračima.

"Moramo da razmišljamo na duže staze. Urnisani smo povredama i ne smemo da rizikujemo. Rizikovali smo danas sa Alenom (Halilovićem) i Felipeom i izgubili ih. Znali smo da je tako nešto moguće i baš zbog toga moramo da odredimo prioritete i na taj način postupamo. FA kup je simpatično takmičenje, ali nismo u poziciji da zbog njega rizikujemo kako bismo otišli što dalje i da guramo igrače u trenucima kada još nisu skroz oporavljeni. Ne možemo da priuštimo gubitak još nekog igrača. Znamo zašto smo tu gde jesmo i radimo na tome da popravimo situaciju, da nam se igrači što pre oporave pa da se takmičimo kao kompletan tim", izjavio je Paunović.

Selektor koji je srpsku reprezentaciju do 20 godina popeo na krov sveta 2015. godine u Reding je stigao leta 2020. Prošle sezone za jedno mesto izmakao mu je plasman u plej-of, ali ove mnogo toga ne ide po planu i pitanje do kada će klupsko rukovodstvo imati strpljenja. U dosadašnje 72 utakmice ekipa ima 27 pobeda, 17 remija i 28 poraza.


tagovi

Veljko PaunovićReding

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara