Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Paunovićev Čivas mora da pobedi, ako želi da se takmiči još malo u SAD

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 23:05

Sporting Kanzas Siti u situaciji da se sve pita protiv Meksikanaca (utorak, 04) u poslednjem meču Grupe 6 u KONKAKAF Liga kupu

Posle poraza od Sinsinatija (3:1) u 1. kolu KONKAKAF Liga kupa, Gvadalahara Čivas, koji trenira srpski strateg Veljko Paunović blizu je eliminacije. Neophodno je da ovog utorka od 04.00 časova po srednjoevropskom vremenu savlada Sporting u Kanzas Sitiju da bi se plasirao u šesnaestinu finala.

Sinsinati je već obezbedio prvu poziciju u Grupi 6, sakupio je pet poena i imaće status nosioca na žrebu za nokaut fazu. Otvorena je borba za drugo mesto, Sporting i Gvadalahara igraju direktno meč za nju.

Izabrane vesti

Amerikanci su bliži prolazu, pošto imaju bod više. Odigrali su u prvom meču 3:3 sa Sinsinatijem, a potom su izgubili od njega na penale (rivalu pripalo dva poena). Dakle, u slučaju da se noćas meč završi remijem, Paunovićev tim će morati da bude uspešniji pri izvođenju jedanaesteraca da bi preskočio Sporting.

Iako KONKAKAF Liga kup nije neko preterano renomirano takmičenje i igra se tek po treću put, a prvi u ovom sistemu, svim učesnicima je stalo da se pokažu što bolje. Jer, osvajač turnira će zaraditi oko 2.000.000 dolara, što je blizu nagrade koja se dobija za prvo mesto u Ligi šampiona Severne Amerike.

04.00: (2,75) Gvadalahara Čivas (3,30) Sporting Kanzas Siti (2,40)

Uz to, Amerikanci su savršeno popularizovali Liga kup zahvaljujući dovođenju Lionela Mesija u Inter Majami, odjednom se mnogo više priča širom sveta o tom takmičenju.

Oba tima znaju šta ovaj meč donosi. Moramo da igramo na sve ili ništa. Kanzas Siti ima prednost, igra na svom terenu. Mada i mi smo ovde skoro nedelju dana, već smo se adaptirali na klimu, koja je drugačija od naše. Nema izgovora. Imamo najviše ciljeve u svakom takmičenju koje igramo. Još uvek možemo da ga osvojimo, uprkos tome što nismo baš startovali dobro. Verujem u svoju ekipu, očekujem dobru utakmicu“, kazao je Paunović.

Ko god bude uspešniji noćas, odnosno zauzme drugu poziciju, u šesnaestini finala će igrati protiv pobednika Grupe 4. U njoj se takmiče Toluka, Nešvil i Kolorado Rapids. Ključna utakmica u vezi konačnog rasporeda odigraće se od 03.30 časova, kada će Kolorado da ugosti Toluku.

Do sada su samo četiri meksička kluba eliminisana iz Liga kupa, San Luis, Klub Tihuana, Nekaksa i Santos Laguna. Prva tri su završila takmičenja bez ijednog poena, samo je Santos Laguna uspela da osvoji jedan bod. Meksikanci su u podređenom položaju, pošto će se svi mečevi Liga kupa odigrati na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

----------

KONKAKAF LIGA KUP – 3. KOLO

Utorak

Grupa 4

02.00: (2,70) Klub Amerika (3,30) Kolumbus Kru (2,45)

Grupa 5

02.00: (3,00) Puebla (3,30) Čikago Fajer (2,25)

Grupa 6

04.00: (2,75) Gvadalahara Čivas (3,30) Sporting Kanzas Siti (2,40)

Grupa 7

03.30: (2,45) Toluka (3,30) Kolorado Rapids (2,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kupČivas GvadalaharaVeljko PaunovićKanzas Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara