FOTO: AFP
FOTO: AFP

Paunovićev Čivas poražen pred plej-of, izmakao povlašćen status

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 03:55

U poslednjem kolu "regularnog" dela sezone Gvadalahari izmakao plasman u prva četiri na tabeli

Prikupio je Veljko Paunović brojne simpatije za nešto više od godinu dana provedenih u Meksiku. Nakon prolećnog finala Klausure, uspeo je srpski stručnjak da izbori još jedan dobar rezultat u tamošnjoj ligi. Ovog puta uveo je Čivas Gvadalaharu u četvrtfinale plej-ofa Aperture, s tim da ne može biti potpuno zadovoljan krajnjim epilogom. U poslednjem kolu pred plej-of Čivas je poražen na gostovanju UNAM Pumasu 1:0 (1:0). Time je skliznuo van top četiri pozicije koje donose određene benefite u nastavku sezone.

Imali su crveno-beli sa Haliska veliku priliku da potencijalnim osvajanjem boda obezbede četvrto mesto, što bi im u četvrtfinalu omogućilo izbegavanje ekipa koje su "regularni" deo Aperture završile na prve tri pozicije(Klub Amerika, Monterej, Tigres). Kako je dvanaestostruki šampion Meksika poražen na gostovanju u Sijudad Universitariji, moraće već u prvoj nokaut-rundi da se suoči sa nekim od najboljih timova u zemlji, osim ako ga žreb ponovi ne spoji sa UNAM Pumasom.

Izabrane vesti

Hrabrili su se navijači Čivasa i nadali se makar remiju, uzimajući u obzir povoljan statistički parametar da do ove noći nisu izgubili na prethodnih osam međusobnih mečeva protiv Puma. Da će tradicija biti srušena nagovestio je 29-godišnji Urugvajac Gabrijel Fernandes pogotkom u 11. minutu. Zadovoljio se domaćin brzim vođstvom, pa se u nastavku meča fokusirao i previše na čuvanje svog gola. Umalo mu se to obilo 15 minuta pred kraj kada je dosuđen penal za goste. Jedan od najboljih tehničara u ligi i meksički reprezentativac Aleksis Vega nije iskoristio jedanaeterac, čime je Paunovićev tim propustio idealnu priliku za izjednačenje, bod i osvajanje četvrtog mesta.

Najzanimljivije u Meksiku tek sledi. Nakon završetka predstojeće pauze za mečeve državnih timova, 22. novembra počinje plej-of. Sve će biti završeno do 17. decembra, za kad je predviđen revanš finala.Podsetimo, Gvadalahara je poslednju titulu šampiona osvojila 2017. godine.



tagovi

Meksiko 1Veljko PaunovićČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara