(©Reuters)
(©Reuters)

Paunovićev Reding preživeo Luton, Volksova lepotica sa 60 metara nedovoljna protiv Brentforda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 18:04

Serhi Kanjos het-trikom poništio gol Velšanina sa preko pola terena

Izaziva Boksing dej sam po sebi euforiju, a fudbalska groznica trese navijače širom Ostrva. Ali, da bi fudbalski praznik bio upotpunjen, potrebne su goleade. Nešto na šta su navijači naviknuti, što je postala tradicija Boksing deja. Ipak, umeju Englezi ponekad i da zakažu. U dnevnom terminu u Čempionšipu, nije sve prštalo od golova. Kolo je zasladio duel Kardifa i Vrentforda (2:3). Postarale su se Plave ptice i Pčele da "ne propadne" Boksing dej kada je reč o drugoj najjačoj ligi na svetu. Nisu razočarali ni Paunovićev Reding protiv Lutona (2:1), kao ni Bristol Siti i Barnsli.

Tokom Boksing deja fokus je na Premijer ligi, ali tradicionalno i Čempionšip ume da ponudi uzbudljive okršaje. U najjačoj drugoj ligi na svetu timovi nisu bili preterano raspoloženi za igru. Zvrcnulo je tek osam golova u prvih 45 minuta, tek nešto bolje bilo je u nastavcima utakmica, ali je onaj Kardifov i te kako vredan pomena. U nadoknadi prvog poluvremena velški defanzivni vezista Vil Volks iskoristio je to što je golman Brentforda bio duboko u polju. Razmenili su dupli pas Glacel i Volks, vezni igrač Kardifa uočio je da Davida Raja stoji predaleko od linije i sa 60 metara poslao je loptu u gol. Čuvar mreže Brentforda pogledom je ispratio loptu koja ulazi u mrežu pred odlazak na odmor.

Izabrane vesti

Plave ptice olako su ispustile prednost do koje su došle posle spektakularnog pogotka. I ne samo da je Brentford pobegao iz minusa, već je ekspresno preokrenuo rezultat na semaforu u nastavku. Pčele su izujedale Plave ptice na startu drugog poluvremena. Na Kardif Siti stadionu Serhi Kanjos je dva puta matirao Aleksa Smitisa u razmaku od 15 minuta, ali mu nije bilo dosta. rešio je Kanjos da zagorča život timu Nila Herisa. Nije mnogo prošlo, a španski krilni fudbaler došao je do het-trika. Veče koje će definitivno dugo pamtiti. Ipak, i Vil Volks imao je da kaže još koju. Nije se zaustavio na lepotici iz prvog poluvremena. Učinio je Velšanin meč zanimljivijim, uveo ga u 5+, ali Kardif nije smogao snage za povratak u igru.

Paunovićev Reding stropoštao se van mesta koja vode u doigravanje uoči Boksing deja. Rojalsi su počeli da posustaju, a igre i rezultati su daleko od onih koji su ih početkom sezone odveli na čelo tabele. Brojne povrede i nedostatak najboljeg strelca Lukasa Žoaa otupili su oštricu Redingovog napada, ali, ipak, na Boksing dej Reding se predstavio u svetlu sa početka sezone.

Velika pozornica prijala je Veljku Paunoviću i njegovim izabranicima. Sa dva udarca u prvom poluvremenu, Rojalsi su bili nadomak trijumfa. Bauljali su igrači Lutona po terenu, nisu bili u stanju da pariraju Redingu. Držala je Paunovićeva četa konce u svojim rukama i diktirala tempo. Ne dobija često Tom Mekintajer priliku, više je na klupi nego u igri, ali bi njegov status mogao da se promeni. Zatresao je Škot mrežu Lutona u 9. minutu na asistenciju Aluka, a pred odlazak na veliki odmor Alfa Semedo se potrudio da prednost Rojalsa ne bude minimalna. Portugalski vezista postarao se da navijačima Redinga Boksing dej bude čaroban, makar i u toplim domovima kraj TV-a kad pandemija virusa korona remeti prazničnu atmosferu navijačima i ugođaj ne čini potpunim. Zapržio je čorbu Kazenga Lua Lua u nadoknadi drugog poluvremena. nije moglo na Madejski stadionu bez drame, ali je Reding sačuvao tri boda u svojoj kući.

ČEMPIONŠIP - 21. KOLO

Subota

Barnsli - Hadersfild 2:1 (1:1)

/Helik 21, 90+3 - Edmonds-Grin 13/

Blekburn - Šefild Venzdej 1:1 (0:1)

/Rotvel 76 - Rič 41/

Bristol Siti - Vikomb 2:1 (1:0)

/Martin 23, Dijediju 87 - Mekliri 68/

Kardif - Brentford 2:3 (1:0)

/Volks 45+3, 76 - kanjos 50, 65, 73/

Koventri - Stouk 0:0

Derbi - Preston 0:1 (0:0)

/Brauni 90+5/

Notingem Forest - Birmingem 0:0

KPR - Svonsi 0:2 (0:1)

/Aju 44, Lav 54/

Reding - Luton 2:1 (2:0)

/Mekintajer 9, Semedo 41 - Lua Lua 90/

20:45: (2,75) Votford (3,05) Norič (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Boksing DejVeljko PaunovićRedingČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara