FOTO: AFP
FOTO: AFP

Paunovićevom Čivasu sudije pomogle da minimalno slavi, u revanšu sledi neminovni pakao

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 06:58

Čini se da je UNAM Pumas oštećen nedosuđivanjem očiglednog jedanaesterca

S velikim nestrpljenjem dočekali su fudbalski fanatici početak plej-ofa u meksičkoj ligi. Ljubiteljima takmičenja pod okriljem KONKAKAF-a tekuća Apertura utoliko je zanimljivija zbog Veljka Paunovića i njegovog nastojanja da klubu s najvećom navijačkom bazom u državi od preko 120.000.000 stanovnika vrati šampionski pehar, kog u Gvadalahari čekaju od 2017. godine.

Trijumfvali su popularni Rajadosi 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa protiv UNAM Pumasa, ali daleko od toga da su ostavili ubedljiv utisak. Senku na pobedu bacio je i detalj iz drugog poluvremena kada je Kristijan Kalderon evidentno s namerom igrao rukom u sopstevenom šesnaestercu. Detalj je u toku utakmice izazvao veliki gnev na društvenim mrežama, a termin "pljačka" jedan je od najšešće korišćenih.

Izabrane vesti

Čivas Gvadalahara je uz Klub Ameriku svakako najveći klub u državi, a svaki ovakav trenutak navijači ostalih timova vole da iskoriste kako bi ih prozvali za status svojevrsne povlašćenosti kod sudija. Možda je ovime Paunovićevom timu učinjena medveđa usluga, budući da se revanš igra za samo tri dana na Olimpiko Univerzitario stadionu u Meksiko Sitiju, pred izvesno maksimalno ispunjenih 60.000 mesta.

Prvi duel bio je izuzetno tvrd, sa praktično samo dve prave prilike za gol, a jedini je viđen u 43. minutu, kada je Fransisko Beltran lepim udarem sa oko 18,19 metara savladao Hulija Gonzalesa. Čuvao je srpski stručnjak prednost, nekako je sačuvao i sada će spremati tim za pakleni nedeljni izazov.

U drugom četvrtfinalnom duelu odigranom ove noći, Puebla i Tigres odigrali su 2:2 (1:1).



tagovi

Veljko PaunovićMeksiko 1MeksikoČivas Gvadalahara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara