Pavkov prošao audiciju za Trnavu: Zvezda je i dalje na sto posto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.08.18. | 20:54

Golovima snažnog napadača i Srđana Babića crveno-beli savladali Spartak iz Subotice – 3:0

Predigra za Trnavu prošla je u trijumfalnom tonu, Milan Pavkov je prošao Milojevićevu audiciju za jedan od mečeva sezone. Samo dva dana pred gostovanje Spartaku u Slovačkoj, srpski šampion je pobedio imenjaka narednog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona i nastavio stopostototni niz u domaćem prvenstvu – 3:0.

Malo toga moglo je da se vidi na najvećem srpskom stadionu. Gotovo ništa. Ipak, Milojevićeva potreba da gotovo iz korena promeni tim, nije imala negativan rezultatski efekat. Ako nije mogla na kvalitet, Zvezda je doo novih bodova došla na snalažljivost, snagu i kvalitet Milana Pavkova, koji se potpisao na četvrti ovosezonski trijumf. A prvi gol u novoj sezoni upisao je i mladi štoper Srđan Babić u nadoknadi vremena posle kornera.

Izabrane vesti

Pokazao je nekadašnji član niškog Radničkog da bi u Trnavi mogao da bude jedan od ozbiljnih aduta. Posebno što će crveno-belima biti potrebna snaga, visina i realizatorske sposobnosti u poslednjoj trećini terena, gde je polje delovanje Godala i Tota… Njegov drugi pogodak na meču predstavljao je sublimaciju svega što je pre pet dana nedostajalo crveno-belima. Jakim telom Pavkov je sebi napravio prostor i asistenciju iz auta pretvorio u pogodak. Biće možda sličnih situacija na stadion Anton Malatinski već za 46 sati.

Mučni prizori viđeni su u dobrom delu prvog poluvremena na Marakani. Neinspirativan ambijent i blago rečeno kombinovani tim Crvene zvezde, nisu slutili da će Spartak po kratkom postupku pasti u Beogradu. I trener Plavih golubova Vladimir Gaćinović je izmešao karte, ali gosti nisu bili u podređenom položaju. Čak su stigli i do prve šanse preko Tekijaškog.

Vreme je prolazilo, ništa značajno se nije dešavalo. Zvezda nije mogla ni do poluprike, a monotonu sliku prekratio je Dejan Meleg. Bio je to najsmisleniji potez nekadašnjeg igrača Vojvodine od kada nosi Zvezdin dres. Kroz šumu nogu provukao je loptu do Milana Jevtovića koji je iz izgledne pozicije uzdrmao stativu.
„Ajde igraj i bori se“, orilo se za severne tribine, što je značilo da publika pokušava da probudi izabranike Vladana Milojevića.

Nije se naslućivao ni način na koji Zvezda može da ugrozi Spartak. Sve je to nekako mlako izgledalo, povremeno i ubitačno sporo… I ko zna u kakvom bi ritmu utakmica bila nastavljena da se nije javio do tada odsečeni Milan Pavkov.

Lepo je primio loptu, obradio je i onda još lepše u 41.minutu poslao dijagonalu iza nemoćnog Ivana Lučića. Bio je to prvennac snažnog napadača u ovoj sezoni, možda i najava da bi mogao da dobije više minuta od Vladana Milojevića ukoliko ostane stanovnik crveno-bele strane Topčiderskog brda.

Nastavak nije doneo boljitak što se tiče tempa, prilika i fudbalske lepote. Ali jeste golgeterske inspiracije Milana Pavkova. Dok se publika na Marakani pitala šta se dešava sa povređenim Sumailom, levi bek Hajdin je pravo iz auta pogodio Pavkova u glavu. Tačnije, spretnom napadaču bilo je potrebno samo da cimne glavom i reši pitanje konačnog pobednika.

Trener Crvene zvezde odlučio je da posle prvih 45 minuta  sa terena povuče Dušana Jovančića i možda nagovestio da bi mogao da ga koristi u Trnavi. Više se pričalo o tome u Ljutice Bogdana nego o svemu viđenom protiv Spartaka...


CRVENA ZVEZDA – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 3:0 (1:0)
/Pavkov 41, 69, Babić 90+3/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Sumaila (od 64. Degenek), Babić, Hajdin – Jovančić (od 46. Jovičić), Milijaš (od 58. Simić) – Jevtović, Meleg, Srnić – Pavkov. Klupa: Supić, Jovičić, Degenek, Stojiljković, Simić, Joveljić, Terzić.

SPARTAK: Lučić -  Vukčević, Ćalasan Tekijaški, Milošević -  Rakić, Maričić - Afum, Torbica,  Čou - Đenić (od 46. Šimura). Klupa: Ostojić, Šimura, Lazić, Dunđerski, Šormaz, Mičić.


Superliga, 4. kolo:

Petak

Radnički Niš – Voždovac 1:0 (0:0)
/Noma 89/

Subota

Proleter - Napredak 1:1 (1:0)
/Čović 27 - Vukanović 90+4/

OFK Bačka - Čukarički 1:1 (0:0)
/Mićić 90 - Tedić 79/

Dinamo Vranje - Mladost 1:3 (0:1)
/Suraka 87pen - Dimić 30, Tumbasević 80, Jovanović 90/

Mačva - Vojvodina 0:0

Rad - Radnik 3:1
/Mihajlović 5, Perendija 28, Kasalica 46 - Pantelić 14/

Nedelja 

Zemun - Partizan 0:1 (0:1)
/Pantić 20/ 
Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:0 (1:0)
/Pavkov 41, 69, Babić 90+3/


tagovi

Milan PavkovVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara