Gol Pavkova za izjednačenje (© Star sport)
Gol Pavkova za izjednačenje (© Star sport)

Pavkov skoči i dade ga glavom i Milanu! Zvezdin spas u poslednji čas (VIDEO)

Vreme čitanja: 7min | čet. 18.02.21. | 20:57

Za nadu na San Siru – 2:2

Kada je sve delovalo izgubljeno, kada je izgledalo da je Milan na beogradskoj Marakani rešio pitanje plasmana u osminu finala Lige Evrope, pojavio se ON.

Zvezdina talija je kao u pesmi ’Hej Pavkov, skoči daj gol glavom’ uradio baš ono što se tražilo i u poslednjim sekundima meča doneo remi nade

Izabrane vesti

(2:2) pred revanš na San Siru. Kao onomad kad je preletao Van Dajka i zakovao Liverpul, tako je i večeras golom u nadoknadi vremena doneo crveno-belima razlog da se nada čudu u Italiji. Prelepim golom posle kornera, dugajlija iz Begeča se po ko zna koji put pojavio kao Zvezdin dobri duh iz čarobne lampe.

Zvezin remi ima ukus pobede, jer je izboren sa igračem manje kada je sve delovalo beznadežno i kada je Milan imao u džepu trijumf i miran revanš. Ovako, neće smeti Rosoneri da se opuste. A Zvezda ima pravo da sanja.

Pokazao je tim Stefana Piolija zašto je najveće iznenađenje italijanskog fudbala ove sezone i zašto se mimo svih očekivanja bori za skudeto. Pokazao je i koliko dugačku klupu ima i koliko može i bez Zlatana Ibrahimovića koji je, osim kraćeg zagrevanja u prvom poluvremenu, meč na Marakani većim delom posmatrao udobno zavaljen u prvim redovima istočne tribine.

(© Star sport) (© Star sport)

Od Zvezde smo večeras malo videli. Ili onoliko koliko je to od ovog tima moguće protiv favorita kakav je Milan. Bilo je tu blesaka na momente, pre svih od sjajnog Mirka Ivanića, ali Zvezdina ’četvorka’ nije imala adekvatnu pomoć na Milanovoj polovini. Sa druge strane, defanziva crveno-belih je pokazala zabranjivajuće znake i poklonila Milanu mnogo toga što ni on nije očekivao.

Startna postava Dejana Stankovića je govorila da sa trojicom štopera više misli o svom golu nego o protivničkom. Gobeljić je verovatno zbog pretnje od Ernandeza dobio prednost nad Gajićem, žrtvovan je Sanogo, pa je i Kanga morao da igra povučenije što se vrlo brzo pokazalo kao problem. Milanova postavka je bila baš onakva kakvu su i najavljivali italijanski novinari. Bez šestorice startera, sa spornom desnom stranom odbrane na kojoj su bili neuverljivi Tomori i Kalulu što je Zvezda možda mogla da iskoristi. Skoro beskorisni Meite se našao u tandemu veznjaka sa Benaserom, dok je Rade Krunić zauzeo Čalhanogluovu poziciju ’desetke’ i pokazao da je to njegovo pravo mesto odigravši jednu od najboljih utakmica od dolaska u Milan.

Uprkos petorici odbrambenih igrača u postavi, Zvezda je na početku meča bila defanzivno nestabilna i mreža joj se za 12 minuta dva puta zatresla posle ostavljenih kratera na sredini terena. Srećom po nju, oba puta je reagovao VAR i opravdano poništio golove Rosonera. Prvi put kada je Krunić pasom lansirao Kastiljeha samog pred Borjana i kada je Španac rutinski pogodio. Drugi put kada je Milan navukao skoro ceo Zvezdin tim na levu stranu, a onda je raširio. Desni bek Kalulu je imao sve vreme sveta da se namesti i centrira, Borjan je promašio loptu, a Mandžukić spustio za Ernandeza koji je uz pomoć ruke ubacio loptu u mrežu. Pre toga ja Krunić još jednim sjajnim pasom izbacio u prostor Rebića ali je njegov šut iskosa zaustavio Borjan.

(© MN Press) (© MN Press)

Mučila se Zvezda u prvih dvadesetak minuta, sve što je imala su mlaki pokušaji Pankova posle kornera i Kange sa distance. Potom su obećavajuću kontru urpskali Kanga i Ben. Brzopleto je Zvezda igrala u tim trenucima. I ono što joj se otvorilo, brzo bi uprskala. Odlični Krunić je na drugoj strani zagrejao dlanove Borjana.

Konačno je Zvezda u 21. minutu dočekala pravu šansu. Brzo je izvela aut, Ben je gurnuo u prazno za Ivanića kojeg je Kalulu sustizao. Zvezdin vezista je iskosa dobro šutirao, ali Donaruma je izašao dovoljno dobro da skrati ugao i odbrani nogom. Kako se bližio kraj poluvremena, izgledalo je da Zvezda uspostavlja balans na terenu iako je Rebić posle još jednog dobro pasa Krunića u izglednoj šansi poslao loptu preko gola.

Zvezda se dizala u igri kako se dizao Mirko Ivanić, najbolji njen pojedinac. Imao je Zvezdin vezista ozbiljan pokušaj sa 20 metara, ali opet je intervenisao Donaruma. Potom je Tomori srećno zaustavio Falčinelijev šut glavom. Milan je ostao bez povređenog plejmejkera Benasera i bila je to još jedna dobra stvar za Zvezdu. Podigao je Pioli u tim trenucima na zagrevanje Ibrahimovića, Čalhanoglua i Leaa.

Delovalo je da su se crveno-beli stabilizovali i da na poluvreme odlaze sa nulom ali se u 42. otvorio novi krater na sredini. Rebić je uposlio Kastiljeha koji se sa desnog krila uputio pred Zvezdin gol, pokušao da proturi na drugu gde je čekao Mandžukić ali je Pankov očajno intervenisao i skrenuo loptu u svoju mrežu.

Imala je Zvezda najbolju šansu za popravi na isteku poluvremena. Samo da je Milunović propustio loptu...

Izašla je Zvezda visoko u drugom poluvremenu, najavila da će skupo prodati kožu i stigla je nagrada. Ivanić je ’navukao’ Romanjolija da igra rukom, VAR nije bio potreban – čist penal. Stanković je sa klupe dao dozvolu Kangi da šutira pre Bena i Gabonac je neodbranjivim udarcem matirao Donarumu. Zaiskrilo je da se Zvezda vraća. Ali korak napred, nazad dva. Opet Pankov. Ušao je Zvezdin defanzivac u kožu direktora Mrkele od pre 20 i kusur godina. Probio je taj vihorni bek Teo Ernandez baš onako kako su se na Marakani pribojavali i Pankov ga je naivno srušio za penal. U odsustvu prvih penaldžija Ibrahimovića i Kesija, Ernandez je preuzeo izvođenje najstrože kazne i pogodio. Nije više bilo potrebe da se Ibrahimović zagreva...

Pogodak Ernandeza (© Reuters)Pogodak Ernandeza (© Reuters)

Zvezda je od drugog primljenog gola nestala sa terena dobrih dvadesetak minuta. Stanković je pokušao da to razmrda uvođenjem Falka umesto Bena  i videlo se da Italijan 'ima to nešto' i da lopta ume da mu se zalepi za nogu. Leao koji je zamenio Rebića i Teo Ernandez su razarali levu stranu sa Gobeljićem i Pankovim. Nekoliko puta je Francuz pokazao zašto ga smatraju najboljim levim bekom u Italiji.

Uspeo je Stanković uvođenjem Gajića sa iskontroliše štetu na desnoj strani odbrane. Imala je Zvezda tada sreće i da Milunović nije dobio drugi žuti zbog seče Milanove kontre, ali nije kada je Rodić neoprezno sapleo Kalulua koji mu se ubacio u putanju i zaradio drugi žuti u 77. minutu. Pioli je skinuo napast Ernandeza sa leđa Zvezdi da bi ga odmorio za derbi u nedelju, a Stanković bacio u vatru poslednje adute i uveo Sanoga, Pavkova i Bakajoka u poslednjih desetak minuta.

Krenula je Zvezda na sve ili ništa i dobila sve. Uložila je poslednje napore da dođe do gola nade i dobila korner posle kojeg je Milan Pavkov postigao gol na kojem bi mu i Zlatan Ibrahimović čestitao. Pobegao je Meiteu na skoku i savrešno pogodio dalji ugao. Takav gol može samo da se sanja. A Milan Pavkov snove pretvara u javu u velikim utakmicama.

Zvezda nije večeras oduševila igrom, ali relanost je i da se to nije očekivalo protiv objektivno jačeg Milana. Uspela je sa igračem manje uspela da napravi podvig i promenu kompletan utisak. Jer, rezultat je jedino što se pamti i što se vrednuje. A ovaj večerašnji daje nadu crveno-belima da sledećeg četvrtka mogu možda do nekog novog čuda na San Siru. Uostalom, imaju Milana Pavkova koji živi u svojoj zemlji čuda i povremeno ih prosipa po evropskim utakmicama. Valjda je neko sačuvao i za San Siro.

LIGA EVROPE, ŠESNAESTINA FINALA, PRVA UTAKMICA

CRVENA ZVEZDA - MILAN 2:2 (0:1)

/Kanga 52pen, Pavkov 90+3 - Pankov 42ag, Ernandez 61pen/

Beograd;

Stadion: Rajko Mitić;

Igrano bez prisustva publike;

Sudija: Anastasios Sidiropulos (Grčka);

Žuti kartoni: Milunović, Rodić (Crvena zvezda), Romanjoli, Mandžukić, Donaruma (Milan);

Crveni karton: Milan Rodić (Crvena zvezda) u 77. minutu

Crvena zvezda: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gobeljić (od 75. Gajić), Petrović (od 81. Sanogo), Kanga, Rodić - Ben (od 62. Falko), Ivanić (od 81. Bakajoko) - Falčineli (od 81. Pavkov).

Milan: Donaruma – Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez (od 77. Dalot) – Benaser (od 38. Tonali), Meite, Krunić – Kastiljeho, Rebić (od 46. Leao) – Mandžukić (od 82. Čalhanoglu).

LIGA EVROPE, ŠESNAESTINA FINALA, PRVI MEČEVI

Dinamo Kijev – Klub Briž 1:1 (0:0)

/Bujalski 62 – Mešel 67/

Braga - Roma 0:2 (0:1)

/Džeko 5, Majoral 86/

Crvena zvezda - Milan 2:2 (0:1)

/Kanga 52pen, Pavkov 90+3 - Pankov 42AG, Ernandez 61pen/

Krasnodar - Dinamo Zagreb 2:3 (1:1)

/Berg 28, Klejson 69 - Petković 15, 54, Atijemven 75/

Olimpijakos - PSV 4:2 (3:2)

/Buhalakis 9, M'Vila 37, El Arabi 45+2, Masuras 83 - Zahavi 14, 40/

Slavija Prag - Lester 0:0

Real Sosijedad - Mančester Junajted 0:4 (0:1)

/Fernandeš 27, 57, Rašford 65, Džejms 90/

Vofsberger - Totenhem 1:4 (0:3)

/Lindl 55pen - Son 13, Bejl 28, Moura 34, Vinisijus 88/

Jang Bojs - Leverkuzen 4:3 (3:0)

/Fasnaht 3, Sibaču 19, 89, Mešak 44 - Šik 49, 52, Dijabi 68/

Antverpen - Rendžers 3:4 (2:1)

/Avenati 45, Rafaelov 45+8, Hongla 66 - Aribo 38, Barišić 59, 90pen, Kent 83/

Benfika - Arsenal 1:1 (0:0)

/Pici 55pen - Saka 57/

Granada - Napoli 2:0 (2:0)

/Erera 19, Kenedi 21/

Lil - Ajaks 1:2 (0:0)

/Vea 72 - Tadić 87, Brobi 89/

Makabi Tel-Aviv - Šahtjor 0:2 (0:1)

/Patrik 31, Tete 90+3/

Molde - Hofenhajm 3:3 (1:3)

/Eningsen 41, Uland-Andersen 70, Fofana 71 - Dabur 8, 28, Baumgartner 45+3/

Salcburg - Viljareal 0:2 (0:1)

/Alkaser 41, Nino 71/


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga EvropeRadovan PankovTeo ErnandezMilan Pavkov

Obaveštavaj me

Milan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara