©Starsport
©Starsport

Pavlović: Nismo imali strah na poluvremenu, znali smo da će gol doći

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 00:04

Defanzivac istakao da Orlovi nisu ni na momenat imali sumnju u povoljan ishod i najavio pobedu protiv Bugara

Srbija je pobedom nad Crnom Gorom (3:1) zadržala sudbinu u svojim rukama i stigla na prag Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Trijumf nad glavnim konkurentom ostavio je samo skinuo je značajan teret sa pleća Orlova, ali je Strahinja Pavlović posle utakmice naglasio da on i saigrači nisu ni na momenat imali dilemu kada je u pitanju rasplet.

Izabrane vesti

"Ostvarili smo cilj, upisali veoma bitnu pobedu. Ostaje da napravimo još jedan korak i odemo na Evropsko prventvo koje toliko dugo čekamo. Ponosan sam na momke, pogotovo zbog igre u drugom poluvremenu. Nismo pali zbog primljenog gola”, rekao je Pavlović.

Pobeda večeras nosila je značajan korak ka kontinentalnoj smotri u Nemačkoj, a Orlovi su do prevage stigli u periodu od 74. do 77. minuta.

"Teška utakmica... Imala je Crna Gora u prvom poluvremenu periode kada je dugo čuvala loptu, igrali su dobro. Čestitam im, ali individualni kvalitet i želja su dovela do toga da slavimo večeras. Bili smo dobri u odbrani, ali i čitava ekipa. Svi od golmana do napadača su zaslužni za pobedu. Sledi Bugarska pa da odemo na to Evropsko prvenstvo”.

Uprkos ranoj prednosti Srbije, planove rivala pokvario je Jovetić izjednačenjem i povratkom neizvesnosti.

"Primili smo gol posle našeg prekida. Izgubili smo loptu, pukla je kontra i Crna Gora je stigla do pogotka”.

Činjenica da su na odmor otišli uz nepovoljan rezultat jer sa remijem ne bi imali sudbinu u svojim rukama pred poslednji izazov, nije poremetila Pavlovića i saigrače. Bolje izdanje u nastavku i ceo plen uticali su da Srbija zadrži sudbinu u svojim rukama i sve što je potrebno Orlovima je da ne pretrpe poraz od Bugarske na svom terenu.

"Nismo imali strah. Na poluvremenu smo se dogovorili da budemo strpljivi. Znali smo da ćemo postići pogodak. Najvažnije nam je bilo da ne primimo gol. Utakmica sa Bugarskom je bitna da i matematički osiguramo plasman. Ne treba da nas zanima šta će ostali u našoj grupi uraditi, već je potrebno da pobedimo i to je to", rekao je Pavlović.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za EPStrahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara