Nikčević i Urošević (©Starsport)
Nikčević i Urošević (©Starsport)

Pazar nema imperativ rezultat u Humskoj, ali ima obavezu prema sebi: Da se ne brukamo!

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.05.23. | 15:59

Poručuje trener Berber, a vezista Filipović napustio klub

Pazarci su izgubili pet puta uzastopno, računajući i ovonedeljno posrnuće u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (0:4), a tačku na krizu i golgeterski post u trajanju od 462 minuta pokušaće da stave u Humskoj, gde ih u okviru četvrte runde doigravanja najboljih osam u Mozzart Bet Superligi čeka probuđeni Partizan (ponedeljak, 20.00).    

Plavima nije prijatno, ali teši ih činjenica da su lišeni rezultatskog imperativa, nakon što su u prvom plej-ofu u klupskoj istoriji izgubili evropski korak za Vojvodinom. Sigurno da ni treneru Davoru Berberu nije lako da na svaka tri do četiri dana govori o borbi, kadrovskoj situaciji, razigravanju omladinaca i trenutnom maksimumu momaka na koje računa.

Izabrane vesti

Pre priče o fudbalu, mirni strateg u ime kluba izrazio je saučešće povodom tragičnih događaja u Beogradu i Mladenovcu.

"Normalno, navijači očekuju rezultate kakvi bili ranije ove sezone. Ipak, bez nekih igrača smo sasvim druga ekipa. Pokušavamo da se predstavimo u što boljem svetlu, da ostavimo pozitivan utisak. Sad, u zavisnosti koliko nam protivnik dozvoli, mi se pokažemo na terenu. Sa TSC-om sam video pomak, što je dobro. Pogotovo smo dobili ulaskom Nenada Gavrića u drugom poluvremenu, imao je šanse i Andrija Majdevac. Mogli smo da prođemo i bolje, ali svaku našu grešku domaćin je umao kazni i to se odrazilo na krajnji ishod. Ti poraz od 0:4 protiv Vojvodine u Novom Sadu i sada u Bačkoj Topoli malo su previsoki", konstatuje Berber.

U finišu prevenstva slede okršaji sa četiri najbolja superligaška kolektiva. Prvi na tom spisku je Partizan, koji pokušava nekako da dohvati drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona Evrope. Beogradski crno-beli su trenutno četvrti na tabeli sa 61 bodom, dok 11 bodova manje ima šestoplasirani Novi Pazar.

"Nećemo se predati već ćemo proveriti granice našeg trenutnog maksimuma. Razgovarao sam sa ljudima iz uprave, daću šansu onima koji to zasluže kroz trening. Videćemo kakva je situacija i koliko se na neke može računati u narednom prvenstvu. To je prevashodni cilj, kao i da se ne brukamo, iako nas stvarno čekaju snažni rivali. Što se Partizana tiče, izašao je iz duge rezultatske krize. Ne bih voleo da i protiv nas nastave da igraju dobro. Glavni aduti crno-belih, da ih sada ne izdvajam, dolaze do izražaja. Vratili su se u pređašnji ritam i formu. Ne smemo da im dozvolimo da igraju. Verujem da neće da dođu do izražaja koliko na prethodnim utakmicama. Probaćemo da pružimo adekvatan otpor. Ako uzmemo pod, bilo bi odlično, a još ako možemo pobedimo… To je 90 minuta, nikad se ne zna šta može da se desi".

Igrao je najpre Berber u formaciji 4-3-3, koja se po njegovom povratku na obale Jošanice i Raške pokazala kao dobitna protiv Mladosti u Lučanima (3:1) i Radnika u Pazaru (1:0). Povrede, kartoni i loša forma pojedinaca natarali su ga da pređe na 4-2-3-1, a sada razmišlja i o 4-4-2.

"Moramo da se vratimo nekom našem starom sistemu. Ovu ekipu krasila je brza tranzicija po osvojenoj lopti. Želimo tako protiv Partizana, kasnije i kod Čukaričkog i Crvene zvezde. Gledaćemo da stvaramo šanse, da kroz trening poboljšamo realizaciju i da to ponovimo na utakmicama".

Posle odslužene kazne zbog kartona, u postavu se vraćaju štoper Slobodan Rubežić i vezista Danko Kiković, što je malo verovatno za levog beka Filipa Jovića, koji je operisao zubnu cistu.     

"Ko god da dobije šansu, mislim da će dati i više od maksimuma. Igrači znaju da je kraj prvenstva, da ne smeju da gube reputaciju. To je za dobrobit kluba i svih nas", zaključak je Davora Berbera.

Neki se vraćaju, a neki su završili sezonu, poput povređenog desnog beka Periše Pešukića. Prethodnih dana Pazarce je pokosio i virus, koji je kreatora na sredini Miloša Mijića i prvog strelca ekipe Majdevca verovatno eliminisao iz tima, možda i golmana Lazara Slavkovića.

Priliku da zaigra na stadionu Partizana sigurno neće imati iskusni Miloš Filipović. Ofanzivni vezista je krajem sedmice, malo pre isteka šestomesečnog ugovora, zatražio sporazumni raskid, a sportski sektor pazarskog kluba izašao mu je u susret. Filipović, koji je krajem jeseni stigao iz Kolubare, sjajno je započeo polusezonu, sa dve asistencije u trijumfalnom preokretu protiv TSC-a na Džaizkoin areni (2:1). Ipak, ta dva ključna dodavanja ispostavila su i kao sve konkretno što je napravio u deset nastupa u dresu Novog Pazara, od toga šest u startnoj postavi, dok je u plej-ofu upisao samo 17 minuta u premijernom debaklu na novosadskom "Karađorđu" (0:4).



tagovi

FK Novi PazarDavor BerberMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara