©Star Sport
©Star Sport

Pazarci sa trećim trenerom u sezoni čekaju TSC: Suvišno je pričati o protivniku, ali mi smo bitni

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.02.23. | 17:13

"Ako budemo dobro izgledali, ako budemo maksimalno skoncentrisani i fokusirani, onda imamo velike šanse da uz pomoć navijača kao 12. igrača dođemo do onog što želimo, a to je pobeda", kaže debitant na klupi Plavih, Aleksandar Stanković

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pazarci nastavak Mozzart Bet Superlige i okršaj sa TSC-om na Džaizkoin Areni (nedelja, 16.30 Arenasport 6), dočekuju s velikom dozom respekta prema protivniku, ali bez imalo sumnje u sopstvene mogućnosti. Domaći ne bi imali ništa protiv da se ponovi scenario od pre šest meseci, kada su na krilima trijumfa nad Partizanom slavili minimalcem (1:0) u Bačkoj Topoli.

Izabrane vesti

Debitant na klupi Plavih Aleksandar Stanković pokušaće sa svojim momcima da napravi nešto što nijednom superligašu tokom jeseni nije pošlo za rukom - da protiv TSC-a iskoristi prednost domaćeg terena.

"Suvišno je bilo šta pričati o TSC-u. Ne znaju za poraz na strani, a išli su na noge i Partizanu i Crvenoj zvezdi i Vojvodini. Samo dva puta su osetili gorčinu poraza – kod kuće protiv nas i od Partizana. Ta činjenica dovoljno govori o tome kakva su ekipa. Ipak, mojim igračima stalno pokušavam da prenesem poruku da smo mi jako bitni. Ako budemo dobro izgledali, ako budemo maksimalno skoncentrisani i fokusirani, onda imamo velike šanse da uz pomoć navijača kao 12. igrača dođemo do onog što želimo, a to je pobeda", otvorio je Stanković medijski brifing.

Oba rivala zadržala su okosnicu tima, uz neka nova lica. Pazarci su, istina, u nastavku prvenstva bez standardnih Stefana Lončara i Seada Islamovića u vezi, ali su na tom delu terena angažovali prekaljene Miloša Filipovića, Petra Đuričkovića i Samira Radovca. TSC je ostao na okupu, a pojačan je iskustvom štopera Dušana Cvetinovića i Milana Radina u manevru.

"Mislim da su dolaskom Cvetinovića i Radina poboljšali kvalitet. Radi se o jako iskusnim igračima, sa internacionalnim iskustvom. Mislim da su oni ti koji treba da se prilagode onome što njihov trener (Žarko Lazetić) želi. Očekujem da budu u sastavu, ali spremni sma za sve varijante. Samo je bitno da ne bude padavina, da teren bude dobar. U tom slučaju, ne sumnjam da će i utakmica da bude dobra", ceni Stanković.

Zna mladi stručnjak s kojim adutima će da započne proleće, ali ostaje pomalo tajanstven.

"Počeće većina startera sa poslednjeg testa protiv Černomoreca iz Odese u Antaliji. Za jednu poziciju možda još uvek imam malu dilemu, koju bi mogli da mi otklone vremenski uslovi", kaže Stanković.

Lončarov naslednik sa kapitenskom trakom, golman Novog Pazara Filip Kljajić početkom avgusta sačuvao je mrežu u Bačkoj Topoli, iako je u jednom delu meča bio izložen žestokim naletima Petra Ratkova i drugova.

"Svi znamo da nas očekuje težak posao. Najbitnije je kako ćemo mi da uđemo u meč. Ako budemo pravi, onda ekipu TSC-a čeka jako težak posao na našem terenu. Igrama u prvom delu sezone napravili smo dobru situaciju po nas. Većina klubova nas poštuje i respektuje. Uveren sam da je ključni faktor naš ulazak u utakmicu", smatra Kljajić.

Očekuje drugačiji libreto u odnosu na prvi ovosezonski duel kandidata za izlazak u Evropu, kada je Pazar predvođen trenerom Vladimirom Gaćinovićem znao da sačeka svoj trenutak i dođe do trijumfa golom Zorana Danoskog, koji je ubrzo potom postao stanovnik Surdulice.

"Mislim da će biti skroz druga priča. Drugačije su okolnosti. TSC-u smo išli u nezgodnom trenutku, pomalo potrošeni i umorni. To se videlo na terenu. Sada otvaramo polusezonu. Super smo spremni posle trenažnog ciklusa u Turskoj", ističe osvajač duple krune s Partizanom u sezoni 2016/17.

Priznaje da ga raduje što je standardni kvartet ispred njega i dalje tu, a dodatno je pojačan dolaskom centralnih bekova Numana Kurdića i Ensara Brunčevića.

"Ne samo za golmana, za sve je dobro kad ekipa ostane na okupu. Posle se radi samo na nijansama, na boljem uigravanju i nekim poboljšanjima. Kada se znamo, mnogo je lakše na terenu, a onda dolaze i rezultati", zaključio je pouzdani čuvar pazarske mreže Filip Kljajić.



tagovi

Aleksandar StankovićFilip Kljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara