Sa prethodnog gostovanja Novog Pazara na stadionu “Rajko Mitić” (© Star sport)
Sa prethodnog gostovanja Novog Pazara na stadionu “Rajko Mitić” (© Star sport)

Pazarci svesni kome dolaze na noge: Nije baš lepo kad za kraj ideš na noge Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 15:44

“Ispada da sam trenutno kao trener najveći gubitnik”, kaže Davor Berber

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Novi Pazar sezonu zatvara u Ljutice Bogdana, tamo gde je primio čak 18 golova na poslednje tri utakmice, dve u prvenstvu (0:5, 1:5) plus prošlogodišnje polufinale Kupa Srbije (0:8). Trenutno stanje kod oba rivala kao da najavljuje novu golgotu Plavih u završnom, sedmom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige (nedelja, 19.00, Arena Premium 1). Crvena zvezda u meč ulazi sa kompletiranom duplom krunom, trećom uzastopnom, dok je iza Pazaraca niz od osam poraza na dva fronta.

Izabrane vesti

Bez požutelih Filipa Jovića i Bojice Nikčevića, ali i povređenih Samira Radovca, Andrije Majdevca i golobradog Kemala Koničanina, trener Davor Berber pokušava da našpanuje momke u plavo-belim dresovima za iskušenja u prestonici.

Niko do sada nije završio superligaški plej-of bez osvojenog boda, a Pazar je baš na dobrom putu.

Ide nam u prilog što je Crvena zvezda osvojila Kup Srbije, još ranije i prvenstvo. Tačku stavljaju protiv nas. Pretpostavljam da će da budu svečarski raspoloženi, a nadam se da ćemo mi to da iskoristimo i da realizujemo šanse. Čukarički je odigrao dobro u finalu Kupa Srbije, priželjkujem da neke stvari iskopiramo od Brđana i upotrebimo to u duelu s našim naljboljim timom. Biće teško. Crveno-beli su tokom cele sezone pokazali dominaciju, uzeli ponovo duplu krunu, ali idemo da odigramo tih 90 minuta”, kaže Berber za Mozzart Sport, pred trenerski prvenac u domu Crvene zvezde.

Najveći srpski stadion pamti po dobru iz igračkih dana. Tu je pre nešto više od tri decenije u dresu Partizana, zajedno sa Sašom Ilićem i Veljkom Paunovićem, osvojio Kup Srbije za kadete pobedom u finalu nad večitim rivalom od 2:1.    

Na "Rajku Mitiću" sedeće 25. put sedeti na pazarskoj klupi (u dva mandata), što nije pošlo za rukom nijednom treneru kraj Jošanice i Raške u elitnom domaćem takmičenju. Kod Milorada Kosanovića je brojka 24, na 23 je Dragoljub Bekvalac.    

Ima i pozitivnih, ali i negativnih rekorda. Pogotovo u plej-ofu, sa ovim vezanim porazima. Voleo bih da uzmemo bod ili da pobedimo Crvenu zvezdu, pa da se to prekine. Šta da se radi, znao sam da uzimam vruć krompir. Ispada da sam trenutno kao trener najveći gubitnik. Šta je, tu je. Nisam hteo da dignem ruke, želim da odradim sve kako treba, profesionalno”, veli šef struke Novog Pazara. 

Kapiten Milan Joksimović zbog Jovićevih kartona verovatno se vraća na poziciju levog beka. Blago rečeno, nije oduševljan činjenicom da poslednje kolo donosi gostovanje šampionu.  

“Nije baš lepo kad za kraj ideš na noge Crvenoj zvezdi. Lepše bi bilo da smo završili osvajanjem barem boda sa TSC-om, da se koliko-toliko odužimo navijačima za celu sezonu. Idemo da probamo opet da izvučemo neki pozitivan rezultat, koliko to bude moguće. Nadam se da su i crveno-beli iscrpljeni zbog finala Kupa Srbije”, iskren je komandant odbrane Novog Pazara.

Uprkos dugoj seriji neuspeha, Novi Pazar se u 2022/23 izborio za svoj prvi plej-of i završiće kao šesti u Mozzart Bet Superligi. Bolji za jedno mesto bio je 2014/15 i nikad više.

“Trenutno nemamo razloga za zadovoljstvo. Kad se sve ovo slegne, posle mesec ili dva, svima će da bude jasno da smo ostvarili veliki rezultat. Naročito se to odnosi na nas igrače, stručni štab, ljude u klubu, a ubeđen sam da će i navijači uvideti da je ovo istorijska sezona. Osvojili smo 50 bodova u 30 kola, što je sjajno. Pokvarili smo sve u poslednjih mesec, mesec i po, ali to je fudbal. Nismo se mnogo uzdizali dok smo redom pobeđivali, pa ni zbog poraza nismo toliko psihički klonuli. Kako kažu, u pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi. To je život, idemo dalje”, mirno konstatuje Milan Joksimović.                           

 



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarDavor BerberMilan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara