(©Starsport)
(©Starsport)

Pazaru propao i drugi tender za rekonstrukciju tribina

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 13:47

Jedina ponuda bila duplo skuplja od procenjene vrednosti redova

Novi Pazar je konačno izdržao kaznu od šest utakmica bez gledalaca izrečenu zbog prestupa navijača tokom prolećnog baraža za opstanak za IMT-om, pa će protiv Vojvodine, u 15. kolu Mozzart Bet Superlige, imati "vetar u leđa" sa dve od tri tribine Džaizkoin arene.

Podrška Plavima u poslednjem meču prvog kruga takmičenja, posle kojega do kraja godine slede još četiri utakmice, neće stizati sa "istoka", koji je zbog nebezbednosti već neko vreme zatvoren za publiku.          

Izabrane vesti

A, biće zatvoren još neko vreme, s obzirom da je lokalna samouprava obustavila i drugi tender za sanaciju jer je jedina dostavljena ponuda bila gotovo duplo skuplja od procenjene vrednosti radova.

Naime, na tender se prijavila samo građevinska firma “Profil PP” iz Niša koja je za posao, procenjene vrednosti oko 9,3 miliona dinara, tražila nešto više od 17 miliona dinara. Saniranjem je predviđeno kompletno “obijanje” preko 930 kvadrata betonske obloge na istočnoj tribini, armiranje i potom betoniranje, kao i malterisanje i popunjavanje rupa u betonskim nosačima greda. Projektom je bila planirana i kompletna hidroizolacija istočne i severne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod tribina, kao i na četiri poslednja reda zapadne tribine.

Prethodno je prvi tender poništen jer nije bilo zainteresovanih kompanija.

Novi Pazar se poslednjih meseci pominje kao jedan od gradova gde je planirana izgradnja potpuno novog fudbalskog stadiona, koji bi trebalo da bude izgrađen u Novopazarskoj Banji, a prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, ukupna vrednost radova je 19,2 miliona evra.



tagovi

FK Novi PazarstadionMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara