Pažnja, pažnja! Haland ima izlaznu klauzulu, Dortmund još jednom pokazao slabost...

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 13:04

I dalje nedovoljno moćni da zadrže najbolje igrače, stvore moćan tim i naprave velike stvari...

Dugo je Erling Haland merkao i birkao novi klub. Dugo se spekulisalo da li će u Mančester Junajted, Juventus, RB Lajcig... Na kraju se odlučio za Borusiju iz Dortmunda koja je relativno brzo završila posao, iskoristila činjenicu da je RB Salcburg morao da pristane na ponudu od 20.000.000 evra zbog izlazne klauzule i posao je zaključen. 

Mnogi su tada hvalili mladog Norvežanina, čestitali mu što nije poleteo za većim novcem ili klubom, ali očito da su Haland i njegovi savetodavci (među kojima su njegov otac i agent Mino Rajola) vrlo dobro znali šta rade. 

Izabrane vesti

Nemački Skaj javlja da je Borusija sklapajući ugovor s Erlingom Halandom postupila protiv jednog od svojih načela i principa poslovanja, a koje kaže - nikad u ugovor izlazna klauzula. Milioneri su, dakle, pristali na uslov koji im je postavljen (ne navodi se koliko iznosi cifra za koju moraju da puste Norvežanina), a je verovatno i glavni razlog tako brzog i efektnog završetka ovog transfera.

Haland je tada govorio:
"Zašto sam izabrao Dortmund? To je veliki klub. Oduvek sam voleo i navijao za Borusiju. Sve mi se sviđa, od navijača preko stila igre do lige. Ovde svi igraju lep fudbal, mislim da će biti odgovarati"

I vrlo je verovatno da će se mladi Norvežanin brzo i dobro snaći, ali u slučaju da je ova informacija tačna, na Vestfalenu se dugo zadržati neće. Kako bilo, ako uspe, pa kasnije potpiše unosniji ugovor i postane superzvezda, moći će da kaže kako je pametno izabrao. I maksimalno iskoristio Milionere i njihove najvrednije potencijale. A ljudima iz Borusiji neće ostati ništa drugo nego da još jednom, pred ogledalom, konstatuju kako su ipak klub koji razvija i priprema igrače za najveću scenu.

I dalje nedovoljno moćni da zadrže najbolje igrače, stvore moćan tim i naprave velike stvari. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara