Stadion Barselone (©Reuters)
Stadion Barselone (©Reuters)

Pažnja, pažnja! Velika rasprodaja u Barsi: Devetorica idu, skupljaju se pare za Halanda

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 15:30

Na prodaju igrači koji nisu oduševili

Dobila je Barselona novog predsednika Đoana Laportu, koji je najavio da će vratiti klub na vrh Evrope, ali nije ni on čarobnjak da „rodi“ novac za kupovinu preko potrebnih pojačanja.

Na Nou Kampu su napravili plan, potrebna im je povelika suma da bi doveli, najpre, Davida Alabu, iako će biti slobodan igrač kad mu istekne ugovor sa Bajernom, a onda i Erlinga Halanda, norvešku gol mašinu iz Dortmunda, oko kojeg će se voditi krvava borba najvećih klubova Evrope ovog leta.

Izabrane vesti

Jasno je da je Haland već sada prerastao Dortmund, koji je jeste vrhunsku klub, ali nije među sedam-osam najmoćnijih i da će Norvežaninu biti potreban novi izazov, da bi još fudbalski rastao.

Ideja koju imaju u Barseloni je da do novca za pojačanja dođu prodajom dela sadašnjeg igračkog kadra. Na transfer listi će se naći fudbaleri koji nisu oduševili u dosadašnjem mandatu na Nou Kampu. Biće ih devetorica. Čak je i Antoan Grizman među njima, jer zaista nije pokazao ni delić iz repertoara kojim se proslavio u Atletiku iz Madrida.

Isto važi za Miralema Pjanića, koji se nije izborio za mesto u timu kod Ronalda Kumana. Na prodaju je i tandem francuskih štopera Samjuel Umtiti i Klemon Lengle, dok će najveća glavobolja, kao i prethodne dve godine, biti osloboditi se Filipea Kutinja.

Želi Barselona da proda i Žuniora Firpa, Neta, Mateusa Fernandesa, kao i Martina Brajtvajta, koji je ove sezone dao sasvim solidan doprinos rezultatima ekipe, ali je timu potreban drugačiji, mnogo ubojitiji tip napadača. Što će, sve su prilike, biti Serhio Aguero.

Sav novac od prodaje igrača neće ići samo na kupovinu novih, već i na vraćanje dugova, pošto je Barseloni voda već došla do grla sa ukupnim dugom koji je premašio milijardu evra, a 730.000.000 evra je kratkoročnog duga, koji mora da se vrati ovog leta.


tagovi

BarselonaPrimeraErling HalandMartin BrajtvajtFelipe KutinjoAntoan GrizmanMiralem PjanićŽunior FirpoNeto

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara